kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erhan Tuncel Yasin Hayal

'Maaş' yumruğu

Erdoğan YAPIK - Mustafa KAYA
27.01.2009
Dink davasında cinayetin azmettiricisi Hayal ile 'büyük abi' Erhan Tuncel birbirine girdi. Hayal, "Maaşı sen alıyorsun, sıkıntıyı ben çekiyorum" diyerek Tuncel'in suratına yumruk attı..
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının 8'inci duruşması dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal ile polis muhbiri olduğu ortaya çıkan 'büyük abi' Erhan Tuncel yumruklaştı. Dink'in öldürülmesiyle ilgili sekizi tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tetikçi Ogün Samast sağlık sorunları nedeniyle katılmazken Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Erhan Tuncel, Yasin Hayal ile Tuncay Uzundal'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar getirildi. Tanık olduğu davada dün ilk kez sanık olarak ifade veren Hayal'ın ağabeyi Osman Hayal'in "Kardeşim komploya kurban gitti. Her şey Tuncel'i tanımasıyla oldu. Kardeşim Erhan'ı tanıdıktan sonra bu işlere karıştı'' demesi üzerine Tuncel, "Benimle ne alakası var'' diye bağırdı. Osman Hayal Tuncel'e "Sen çözüleceksin merak etme" derken, Yasin Hayal de "Parayı sen alıyorsun, maaş alıyorsun, sıkıntıyı ben çekiyorum'' diyerek yüzüne yumruk attı. Birbirlerine küfür ederek yumruklaşan ikiliyi jandarma ayırdı.

EMNİYET: KORUMA İSTEMEDİ
Mahkeme Başkanı'nın isteği üzerine Yasin Hayal salondan çıkarıldı. Bu sırada Tuncel, Hayal'e "Bittin sen" diye bağırdı. Osman Hayal ile Erhan Tuncel arasına iki jandarma görevlisi oturdu. Mahkeme Başkanı'nın sorularını yanıtlayan Tuncel, Hayal'den bahsederken "Elinde Agos gazetesinin adresi vardı. Maddi destek arıyordu. Hepsi emniyete bildirilmiştir bunların'' dedi. Mahkemede ifade veren, Trabzon Emniyeti'nda görevli polis Mehmet Ayhan ise Tuncel'in kendilerine, Hayal'in Dink'e ilişkin planlarından bahsettiğini, bu durumun üstlere aktarıldığını belirterek, "Tuncel'e de soruyorduk. O da Yasin'in vazgeçtiğini söylüyordu" dedi. Mahkemeye, Dink'in korunup korunmadığı yönündeki bilgi istenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelen cevap yazısında "Hrant Dink'in koruma talebinin olmadığı gibi, resmi birimlerce de 'korumaya gerek olduğuna' yönelik bir yazının bulunmadığı" bildirildi. Duruşmada Trabzon'da polis memuru olarak görev yapan Muhittin Zenit'in de ifadesi okundu. Zenit'in ifadesinde Tuncel'den Dink cinayetine ilişkin bilgileri alarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarat Daire Başkanlığı'na yazı ile bildirdiğini söylediği belirtildi.

ÖZ İÇİN KAPSAMLI ARAŞTIRMA
Öğlen arasının ardından Hayal tekrar salona alınarak duruşmaya devam edildi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Hayal'in avukatlığını yapan Fuat Turgut'un duruşma arasında Hrant Dink'e hakaret ettiğini söyleyen Dink ailesi avukatları mahkeme başkanından müdahale etmesini istedi. Bu sırada çıkan kargaşayı fırsat bilen Tuncel, kendisine saldıran ve ifade için ayağa kalkan Yasin Hayal'in üzerine atladı. Tuncel, hiçbir şey söylemeden Hayal'i yumrukladı. İkilinin salondan dışarı çıkartılmasıyla duruşmaya devam edildi. Öte yandan savcı, Ogün Samast, Tuncel ve Hayal'in tutukluluklarının devamını isterken, diğer 5 sanığın tahliyesini istedi. Sanıklar Tuncay Uzundal, Mustafa Öztürk ve Zeynel Abidin Yavuz'un tutuksuz yargılanmaları üzere tahliyelerine karar verildi. Bu arada dönemin Trabzon il jandarma alay komutanı albay Ali Öz'ün telefonuyla yapılan görüşmelerin tespit edilmesi ve "banka hesap hareketlerinin" devam etmekte olan Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca araştırılması için yazı yazılmasına karar verildi. Öte yandan, duruşmalarda Dink ailesine hakaretlerde bulunan Hayal'in avukatı Turgut'a da kısıtlama getirildi. Duruşma 20 Nisan'a ertelendi.