kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Avcılar Modeli'yle okulda şiddete son

Yaşar ÖZAY SABAH
24.01.2009
Prof. Dr. Adem Solak'ın okullardaki şiddeti önlemeye yönelik modeli Avcılar'da şiddete bulaşan öğrenci sayısını neredeyse sıfıra indirdi..
Okullarda şiddeti önlemeye yönelik olan ve Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği (HEGEM) başkanı Prof. Dr. Adem Solak'ın önerdiği modelin Avcılar'da başarıya ulaştığı bildirildi. Model, birkaç yıl önce en üst noktasına ulaşan okulda şiddeti önlemek için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Adem Solak tarafından tavsiye edildi. Pilot bölge olarak Avcılar'ın seçilmesi nedeniyle de "Avcılar Modeli" olarak adlandırıldı. İlköğretim okulları ile liseleri kapsayan çalışma Eylül 2007'de başlatıldı, 2009 başında tamamlandı. "Avcılar Modeli"nin Türkiye genelinde uygulanmasının planlandığı belirtildi. Uygulamaya, Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler destek verirken mali destek de Borusan Kocabıyık Vakfı'ndan geldi. Modelin, devamsızlık, geç gelme, kavga çıkarma, okul mallarına zarar verme gibi davranış bozukluğu gösteren öğrencilerin aileleri ile birlikte uzmanlar tarafından yakından takip altına alınmasını ve sorunun giderilmesini içerdiği açıklandı.

18 BİN VELİYE EĞİTİM VERİLDİ
Avcılar'daki öğretmenlere 144 saatlik eğitim verildi. Ailelere ziyaret yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde 35 rehber öğretmene de 120 saat eğitim verildi. 18 bin veliye eğitim verilirken, 30 bin aileye, annebaba eğitimi konulu ücretsiz kitap dağıtıldı. 2007 yılında bin 971 olan okulda şiddete bulaşmış öğrenci sayısı 2009 başında neredeyse sıfırlandı.