kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lazer epilasyon kalp için tehdit

DIŞ HABERLER
24.01.2009
İngiliz uzmanlardan uyarı: Lazer epilasyonun tek riski, yanık veya kellik değil. Diabet ve kalp rahatsızlıklarında, hastalığı tetikleyebilir..
Vücuttan istenmeyen tüyleri aldırmak için kadınların çokca başvurduğu lazer epilasyonun, ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısı geldi. Uyarının sahibi ise, 1 milyona yakın kadının lazerle epilasyon yöntemini tercih ettiği İngiltere'deki cilt uzmanları. İngiliz doktorlar lazer epilasyonun yanık ve çizik gibi kalıcı ten problemlerine yol açtığını söylüyor. Ayrıca tekniğin bir diğer yan tesiri de, saç köklerinin ciddi zararlar görmesine yol açarak kellik problemine yol açması olarak gösteriliyor. İngiliz hükümetine bağlı bir sağlık enstitüsünün uzmanlarınca yapılan incelemelerde de, kalp rahatsızlığı bulunan, diabet hastası olan veya düzenli ilaç kullanan kişilerde, epilasyon sonrası hastalıklarını tetikleyici etkiler görüldüğü ortaya çıktı.

'HAMİLELER UZAK DURSUN'
"Epilasyonla ilgili sağlık kaygıları bir yana, işlemin hangi klinik tarafından ve ne kalitede yapıldığı da çok önemli. En çok karşılaştığımız problemler ise kalıcı yanıklar" diyen araştırma ekibinden İngiliz doktor Jenny Driscoll, bu yüzden de kliniklerin epilasyon işlemi öncesi kişinin cildi üzerinde detaylı araştırma yapması gerektiğinin altını çizdi. Driscoll, "Hamile kadınlar ve özellikle cilt kanseri tedavisi görmüş kişiler bu işlemden kesinlikle uzak durmalı" uyarısında da bulundu. Lazer epilasyon karşıtı uzmanlar bu konuda İngiliz hükümetine de yazılı olarak başvurup işlemin yalnızca devlet kontrolünde ve sağlık garantisi kapsamında yapılmasını, açılan özel kliniklere epilasyon konusunda lisans verilmemesini istedi.