kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ocak ayında 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Giriş Saati : 25.01.2009 13:49
Güncelleme : 25.01.2009 22:15
Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin Güneydoğu Anadolu kırsalı ile Irak sınırında terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlattığı operasyonlar dondurucu soğuğa rağmen devam ediyor.

Yapılan operasyonlarda PKK'lı 4 terörist sağ olarak yakalanırken 6 PKK'lı ise kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadele operasyonlarını yoğunlaştırdığı Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalı, Kato ve Besta bölgesinde PKK terör örgütüne ait sığınaklar bir bir imha ediliyor.

Teröristlerin sınırdan sızma ihtimaline karşı takviye birliklerle sınırda yoğun güvenlik önlemi alınırken teröristlerin Türkiye'ye sızmak için en çok kullandığı belirtilen yollardan Hakkari kırsalındaki İkiyaka, Üzümkıran, Meşelik ve Ayrancı köyleri kırsalında ise çok sayıda özel eğitimli birlik ve köy korucusu bekletiliyor.

Hakkari kırsalının yanı sıra Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağlarında operasyon yapan birliklerin, Kuzey Irak sınırında da yeni mevziler oluşturduğu öğrenildi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın icra ettiği operasyonlar da devam ederken Diyarbakır'ın Kulp ve Bingöl'ün Genç ilçesi arasında kalan bölgede ise geniş çaplı operasyon yapıldığı öğrenildi.

Bu arada Ocak ayı içerisinde yapılan operasyonlarda 4 PKK'lının sağ olarak yakalandığı bildirilirken 6 PKK'lının ise terör örgütü kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

TSK tarafından yapılan operasyonlarda PKK terör örgütüne ait çok sayına patlayıcı maddenin ve gıda malzemesinin ele geçirilerek imha edildiği öğrenildi.