kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
37 kişinin topluca Adliye'ye getirilişi sırasında ilginç görüntüler oluştu.

Adliye'ye doğru uygun adım marş

Fatih ŞENDİL SABAH
24.01.2009
Buca Belediyesi'ndeki operasyonda gözaltına alınan 37 kişi Adliye'ye sevk edildi. Yolsuzluğun tahmini tutarı 200 milyon TL..
İzmir'de, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla geçtiğimiz salı sabahı 500'e yakın komando ve polisin katılımı ile Buca Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen Arıkovanı Operasyonu'nda gözaltına alınan 37 kişi dün Adliye'ye sevk edildi. Başkan Cemil Şeboy, kardeşi Ramazan Şeboy, Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ, 6 meclis üyesi, biri eski 3 başkan yardımcısı, ikisi emekli 7 bürokrat, 13 belediye çalışanı, kooperatif başkanı, belediyeyle iş yapan 2 firma yetkilisi, tıp merkezi ile spor kulübü yetkilisinin de aralarında bulunduğu 34 kişi jandarma kordonu altında ve bitişik düzende Adliye'ye çıkarılınca ilginç görüntüler oluştu. Örgüt kurmak ve örgüt lideri olmakla da suçlanan ve bitkin olduğu gözlenen Şeboy ise, gazetecilere "Verilemeyecek hesabım yok. Çıkışta görüşürüz" diye konuştu. Savcılık sorgusu tamamlanan ve aralarında Şeboy'un da bulunduğu 34 zanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Öte yandan yolsuzluğun yaklaşık 200 milyon TL olduğu iddia ediliyor. Gözaltındaki Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ ve kardeşi Sedat Üstündağ'ın şirketlerinin ise 45-50 ihaleyi kazandıkları belirlendi. 4 günlük gözaltı süresinde 50 sayfalık bir liste halinde hazırlanan soruların yöneltildiği Başkan Cemil Şeboy'un verdiği yanıtların uzunluğu da 30 sayfayı buldu.

30 KİŞİ ŞİKÂYETÇİ OLDU
Aralarında 15 arsa sahibinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişinin jandarmaya ifade verip zanlılardan şikâyetçi olduğu öğrenilirken, Cemil Şeboy'un, mağdurların arsalarını parselasyon değişikliği yapıp zorla başkalarına verdirdiği ileri sürülüyor.