kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İdamdan dönen berberin evinde büyük sevinç

Giriş Saati : 25.01.2009 22:15
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İdamdan dönen berberin evinde büyük sevinç
Suudi Arabistan'da idama mahkûm edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk yetkililerin girişimiyle affedilen Sabri Boğday'ın serbest bırakılması Hatay'ın Samandağ ilçesindeki ailesini sevince boğdu. Tutukluluk hali geçtiğimiz gün sona eren Sabri Boğday, kaldığı hapishaneden başka bir yere nakledildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinden yaklaşık 12 yıl önce Suudi Arabistan'a giderek başkent Cidde'de berber dükkan açan Sabri Boğday (31), tartıştığı Mısırlı terzi komşusu tarafından dini değerlere küfür ettiği gerekçesiyle şikâyet edilince tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

"EŞİMLE BALAYINA ÇIKACAĞIZ"

Berberin eşi Muazzez Boğday, eşinin serbest kalmasına çok sevindiğini söyledi.

Boğday, "Eşimle aylardan sonra ilk kez telefonla görüştüm. Artık geleceğini söyledi. Onu heyecanla bekliyorum. İki yıldır kendisini hiç görmedim. Artık o günü bekliyoruz oğlumla beraber." dedi.

"Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Yardımı dokunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum." diyen Boğday, şöyle konuştu:

"Benimle telefonla görüştüğünde aklına ilk gelen oğlu oldu. Çocuğum nasıl diyor. Telefonla Süleyman'la da görüştü. Babacığım gel dedi Süleyman ona. O da geleceğim dedi. Yakında inşallah gelir. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Geleceği gün havaalanında onu davullarla zurnalarla karşılayacağız. Böyle bir karşılama yapmak istiyoruz. Herkes koyunlar adamış kendisi adına herkes gelişini bekliyor. İkinci bir düğün yapmış olacağız. Yeniden doğuşumuz olacak gelişi. Bir daha eşimi kesinlikle Arabistan'a göndermeyeceğim. Dizimin dibinden ayırmam artık. Üstüne para versen de o gitmez artık. İki yıllık bir ayrılık yaşadık; ömür boyu acısını çıkaracağız inşallah. Balayına çıkacağız." diye konuştu.
İdamdan dönen berberin kayınvalidesi de damadının affedilmesine vesile olan Cumhurbaşkanı ve devlet yetkilerinin elini öpmeye gideceklerini dile getirdi.