kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İbrahim Şahin bize 'Görev var adam seçin' dedi

Giriş Saati : 25.01.2009 12:11
Güncelleme : 25.01.2009 22:15
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan özel harekatçı emniyet amiri Servet Kaynak, tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in "Dış görev var" diyerek kendisinden sağlam görev yapabilecek 5 kişi seçmesini istediğini söyledi. Şahin'in görev ve onay yazısının yakında geleceğini söylediğini belirten Kaynak, görevin içeriğini ise bilmediğini iddia etti. Tutuklanan emniyet müdürü Ayhan Atabek ve amir Servet Kaynak, İbrahim Şahin ile ilgilenmelerini Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın söylediğini ileri sürdüler.

Ergenekon kapsamında tutuklanan özel harekatçı polisler mahkeme ifadelerinde İbrahim Şahin'in kendisine yeni bir görev verildiği ve liste oluşturmasının istendiği şeklindeki ifadesini doğruladı. Şahin, ifadesinde iki paşanın terörle mücadelede yeni birim kurulacağını ve başına kendisinin geçirileceğini söylediklerini belirtmişti. Şahin, bu amaçla S-1 adı altında 300 kişilik liste oluşturduğunu savunmuştu.

Emniyet Müdürü Ayhan Atabek mahkemedeki ifadesinde, "İbrahim Şahin ile değişik ortamlarda birkaç kez karşılaştık. Ancak tanışıklık düzeyinde diyalogum yok. Beni yolda görse tanımayabilir. İbrahim Şahin 29 Ağustos 2008 tarihinde bir düğüne katılmak üzere Elazığ'a gelmişti. Gelmeden önce Ankara'dan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay beni telefonla arayarak Şahin'in Elazığ'a geleceğini ve kendisi ile ilgilenmemi istedi. Bana İbrahim Şahin'in telefon numarasını yazdırdı.

Ben nezaketsizlik yapmamak ve daire başkanımızın ricasını kırmamak için kendimi mecbur hissettim. İbrahim Şahin ile düğün vesilesiyle ilgilendim ve kalacağı yere götürdüm. Bu arada İbrahim Şahin benden adımı soyadımı ve telefon numaramı sordu. Ben de bir kağıda yazarak verdim. Bana yeni bir ekip kurduğundan bahsetmedi. " dedi.

Atabek, Şahin'den ele geçirilen eylem planları ve listeden haberi olmadığını ileri sürdü. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Ali Balkız'a yönelik iddia edilen eylem planı ve bu plan içindeki isimleri de tanımadığını savundu. Ali Balkız'a yönelik suikast planının 5. maddesinin c bendinde "DDDD ve EEE'yi Ayhan Atabek görevlendirecek" yazılı kağıt bulunduğu sorulan Atabek, "Bu bilgilerden haberim yok. Ne maksatla oraya yazıldığımı bilmiyorum. Böyle bir şey doğru olsaydı benim bu şahıslarla da bir şekilde temasım olması gerekirdi." diye konuştu.

Emniyet amiri Servet Kaynak savunmasında, "Ben özel harekata geçtiğim yıllarda İbrahim Şahin Özel Harekat Dairesi başkanlığı yapıyordu. Bu nedenle sık sık görüşmelerimiz olmuştur. Meslekte büyüğümüz ve amirimiz olarak kendisine her zaman saygım eksik olmamıştır. Ancak İbrahim Şahin'in başından geçen bir takım olaylar nedeniyle uzun süre görüşmedim. En son 2002-2003 tarihlerinde Daire Başkanı Behçet Oktay beni arayarak Şahin'in Antalya'ya geleceğini, kendisiyle ilgilenmemi istedi. Ben de bu talimat nedeniyle ilgilendim. Bundan sonra görüşmemiz olmadı. Yaklaşık 4-5 ay önce İbrahim Şahin beni aradı, 'Çocuklardan uzak kalabilir misin? Dış görev var' dedi. Ben de 'Göreve her zaman hazırız' dedim.

Bunun dışında benden sağlam görev yapabilecek 5 arkadaşın daha ismini istedi. ,

Ben de daha önceden tanıdığım ve güvendiğim polis memurları Bülent Güngördü, Zerrar Atik, Fahri Süslü, Mehmet Dalagan ve Kemalettin Balcı'nın isimlerini verdim. Şahin bana geçici görev ve onay yazılarının yakında geleceğini söyledi. Ben bu arkadaşlara '5-6 ay sürebilecek bir görev var. Gelmek ister misiniz? Dış görev olabilir' dedim. Görevin mahiyetini sordular, bilmediğimi söyledim. Arkadaşlar bir sakınca görmedikleri için kabul ettiler. Kabul etmemizin sebebi hayatımızda hiçbir illegal işe bulaşmadığımızdır." dedi.

Kaynak, Şahin'in oluşturduğu iddia edilen S-1 listesinden haberi olmadığını savundu. Şahin'den ele geçen eylem planları ve listelerden sadece isimlerini verdiği emniyetçileri tanıdığını ileri süren Kaynak, Atabek'i de birlikte çalıştığı için tanıdığını söyledi. Mesrop Mutafyan'a eylem ve eylem içindeki isimler hakkında bilgisi olmadığını ileri süren Kaynak, bu plan içinde adı geçenlerden İbrahim Şahin'in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin'i tanıdığını söyledi. Pir Sultan Abdal Derneği eski Genel Başkanı Kazım Genç'e yönelik eylem hakkında bilgisi olmadığını savunan Kaynak, Ali Balkız, Muharrem Sarıkaya, Oğuzhan Sarıoğlu'nu tanımadığını öne sürdü. Alışveriş merkezine yönelik eylem hakkında da bilgisi olmadığını ileri sürdü.

CİHAN