kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayağa gitmeyi düşünüyor musunuz?

Giriş Saati : 22.01.2009 13:54
Güncelleme : 22.01.2009 22:20
Yeni Haber
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, sezonun en yüksek seviyesine ulaştı.

Kar kalınlıkları, Kartalkaya'da 2 metre, Ilgaz'da 1.5 metre, Uludağ'da 1 metre 67 santimetre, Erciyes'te 65, Bayraktepe'de 70, Saklıkent'te 40, Davraz'da 25, Kartepe'de 1 metre 20 santimetre ölçüldü. Kar kalınlığının 2 metre ölçüldüğü Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet veriyor.

Grand Kartal Otelin Genel Müdürü Halit Ergül, son yıllarda kayak sporuna ilginin arttığını belirterek, ''Kayak yapmayı öğrenmek çok kolay, herkes yapabilir. İki günlük çalışmanın ardından pistlerde kayak yapılabiliyor. Kartalkaya'da pistlerimizin hepsi açık durumda'' dedi.

KAYAK MERKEZLERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bolu Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak da kentte hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düştüğünü belirterek, ''Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Hafta sonu yağış bekleniyor'' dedi.

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 167 santimetreye indi. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, en son 18 Ocakta kar yağışı alan ''Oteller Bölgesi''nde kar kalınlığı, 1 metre 85 santimetreden 1 metre 67 santimetreye indi.

Sıcaklığın gündüz 5, gece eksi 6 derece olduğu Uludağ'da, hafta sonu kar yağışı bekleniyor. Bu arada, hafta sonu başlayacak yarı yıl tatili nedeniyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı bildirildi.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ

Erciyes Kayak Merkezi'nde geçen hafta 80 santimetre olan kar kalınlığı, rüzgarın etkili olması nedeniyle bu hafta 65 santimetreye düştü.

Kayakevi yetkilileri, mevcut kar kalınlığının kayak yapmak için yeterli olduğunu, özellikle hafta sonu Erciyes'e çok sayıda kayakseverin geldiğini kaydetti. Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bugün Erciyes Kayak Merkezi'nde gazetecilere ''Erciyes kış turizm projesi'' ile ilgili bilgi verecek.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Paladöken Kayak Merkezi'ndeki Dedeman Hotel, kış mevsiminin önemli bir bölümünün geçmesine rağmen hala kar kalınlığı yeterli düzeye ulaşmayınca suni kar yağdırma makinelerini devreye soktu. Saatte 10 ton suyu kara dönüştüren 3 adet lenko makinesiyle 150 metre genişliğindeki 22. pist tamamen suni karla kaplandı.

Otel yetkilileri, konuklarına sömestr tatilinde kayak keyfi yaşatmak için pistlere suni kar yağdırmaya devam edeceklerini bildirdi. Pistlerde kar kalınlığının 20 santimetre olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, otellerindeki doluluk oranının da yüzde 40 olduğunu kaydetti.

Kayak merkezindeki Polat Otelde de doluluk oranının pistlerde yeterli kar bulunmaması nedeniyle yüzde 50'ye düştüğü öğrenildi. Otel yetkilileri, sömestr tatili için rezervasyonlar yapıldığını belirterek, kar yağmaması durumunda rezervasyonların önemli bir kısmının iptal olabileceği endişesi içinde olduklarını bildirdi.

BAYRAKTEPE'DE OTELLER DOLU

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. Toprak Otel Genel Müdürü Ercan Saygı, Bayraktepe'nin kar sıkıntısı yaşamayan birkaç kayak merkezinden biri olduğunu belirterek, bu nedenle kayakseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Pistlerdeki kar kalınlığının 70 santimetre ölçüldüğünü bildiren Saygı, ''Otelimiz alınan rezervasyonlarla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bu oranın yüzde 50'sini Rus ve Ukraynalı konuklarımız oluşturuyor'' dedi. Öte yandan, Bayraktepe'deki Çamkar ve Kardelen otellerinde de doluluk oranının yüzde 100 olduğu öğrenildi.

SAKLIKENT VE DAVRAZ KAYAK MERKEZİ

Antalya yakınlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki pistte kar kalınlığının 40 santimetre olduğu bildirildi. Bölgedeki tesislerin yetkilileri, telesiyej ve teleskilerde bir sorun olmadığını, pistlerde kayak yapılabildiğini belirtti.

Yetkililer, geçtiğimiz günlerde esen lodos yüzünden karın bir miktar eridiğini, ancak kar kalınlığının kayak için uygun olduğunu kaydetti.

DAVRAZ

Isparta yakınlarındaki Davraz Kayak Merkezi'nde ise konaklama tesislerinin yakınında bulunan 1. pistteki kar tamamen eridi.

Yetkililer, daha yüksekteki 2 ve 3. pistlerde 25 santimetre civarında kar bulunduğunu ve kar kalınlığının kış sporları yapılması için yeterli olduğunu söyledi. Yetkililer, sömestr tatilinde tesislerin tamamen dolmasının beklendiğini kaydetti.

ILGAZ

Ilgaz Dağı'nda, kar kalınlığının 1.5 metreye ulaşması işletmecileri sevindirdi. Ilgaz Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, son günlerde etkili olan yağış sonucu kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğunu belirterek, otellerdeki doluluk oranının yüzde yüz olduğunu bildirdi.

Yarı yıl tatili ile otellerin tam kapasite ile hizmet vereceğini belirten Öztürk, ''Karın yağması hem işletmecilerimizi hem de tatilcilerimizi mutlu etti. Mevcut kayak pistlerimizde sorun bulunmuyor'' diye konuştu. Kastamonu İl Özel İdaresince bu yıl Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin birleştirildiğini ve kayakseverler için daha uygun hale getirildiğini anlatan Öztürk, konukların, otellerin düzenledikleri çeşitli organizasyonlarla hoş vakit geçirdiğini kaydetti.

KARTEPE KAYAK MERKEZİ

Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre 20 santimetre civarında. Uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen, 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski bulunan, dereceleri zor, orta ve kolay arasında değişen 14 kayak pistinin tamamı açık durumda.

Kartepe'deki tek konaklama merkezi olan 5 yıldızlı otelde, doluluk oranının yüzde 50 olduğu, bu oranda hafta sonu artış beklendiği bildirildi.

(AA)