kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ümit Özgen

'Donarak ölüm'e soruşturma açıldı

Tuna ÇAM BURSA SABAH
22.01.2009
Uludağ'da kaybolup, donarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisiyle ilgili konuşan Bakan Yıldırım "Araştırılacak, ihmal varsa ortaya çıkacaktır" dedi..
Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Ümit Özgen'in donarak ölümüyle ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Savcılık Özgen'in kaybolduktan sonra aradan geçen 11 saatte neden bulunamadığı ve canlı bulunan gencin yolda nasıl öldüğü konularını aydınlatmak için jandarma, AKUT ve GSM operatöründen görüş alacak. İzmir'de bir etkinliğe katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, GSM şirketinin, "Kanuni yetkimiz yok. Bu yetki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ait" şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine "Böyle bir iddia ortadaysa, araştırılacak ve gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

'PANİK ATAK ÖLDÜRDÜ' İDDİASI
Snowboard tutkunu Ümit Özgen 8 arkadaşıyla birlikte 2 günlük tatil için gittiği Uludağ'da salı günü kaybolmuştu. Kaybolduğunu cep telefonundan bildiren Ümit tam 11 saat sonra maden bölgesinde bulundu. Ancak genci bulunduğu noktadan ambulansın beklediği bölgeye getirmek saatler sürünce Ümit hastane yolunda can verdi. Baba Haluk Özgen'in "Oğlumu ihmal öldürdü" sözleri üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Baba, cep telefonu koordinatlarını vermesi gereken GSM şirketinin zamanında yardımcı olmadığını, jandarmanın AKUT görevlilerinin oğlunun bulunduğu bölgeye girmesine izin vermediğini ileri sürmüştü. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise, "Ümit'in kaybolduktan sonra bulduğu kulübeden çıkması, üstünü çıkarması büyük hata" ifadesini kullandı. Öte yandan Ümit'in panik atak rahatsızlığı olduğu, kulübüden çıkma ihtiyacı duyduğu için sıfırın altında 3 derece soğuğa dayanamayarak öldüğü iddia edildi. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, ilk araştırmalara göre olayda ihmal olmadığını söyledi. Eroğlu "Talihsiz bir kaza. Kusur var mı yok mu araştırılıyor" dedi. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "Arama kurtarma çalışmalarında imkânlar içerisinde yapılması gereken her şey yapılmıştır" denildi.