kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze'de babasını kaybeden gazetecinin buruk sevinci

CİHAN
Giriş Saati : 16.01.2009 10:37
Güncelleme : 16.01.2009 19:56
Yeni Haber
İngiliz The Independent gazetesi muhabiri Fares Ekrem, babasını kaybetmesi üzerinden 12 gün geçtikten sonra baba oldu.

Ekrem'in babası, çiftlik evindeyken, kara saldırısına girişecek İsrail birliklerine yol açmak için bölgeyi bombalayan bir İsrail uçağının attığı füzeyle ölmüştü. Ekrem, gazete için kaleme aldığı "Babamın yaşamı ve ölümü" yazı ile dikkatleri çekmişti. Ekrem bu yazıda, "Babamı parçalarına ayıran pilotla, küçük bir roket ateşleyen militan arasındaki fark ne? Bu soruya bir yanıtım yok, ama tam ben baba olmak üzereyken, babamı kaybettim." demişti.

Gazete bugünkü sayısında Ekrem'in baba olduğunu duyurdu. Ekrem yazdığı yazıda, baba olmasının yanı sıra saldırılar ve Şifa Hastanesi'ndeki durumu özetledi. Ekrem, "Gazze'deki en kanlı ve şiddetli gündü.Güneyden gelen İsrail tankları, yerleşim birimlerini bombaladı. Ancak bu ölümlerin, kanların ve kaosun ortasında biz mutlulukla doluyuz. İsrail uçaklarının saldırısı sonucu babamı kaybettikten 12 gün sonra ilk bebeğimiz dünyaya geldi." diye yazdı. Eşinin doğumhaneye girdiği çarşamba akşamı barış ümitlerinin de işaretlerinin ortaya çıktığını belirten Ekrem, "Belki bebeğim ve barış birlikte gelir diye düşündüm." dedi.

Eşini doğumhaneye götürdükten sonra Şifa Hastanesi'nin girişine gelerek durumu gözlemleyen Ekrem şöyle yazdı: "Ambülânslar sürekli geldi durdu.20 dakika boyunca ambülânslar, normal taşıtlar, sivil arabalar ve kamyonetler yani kurbanları ulaştırmak için kullanılabilecek her türlü araç yaralıları ve ölüleri getirdi. Bazıları yanmıştı; bazılarında da ağır yaralar vardı. Hastaneye getirilenlerin bazıları direk morga kaldırıldı. Kurbanların büyük bir bölümü kadınlar, kızlar ve bebeklerin de dâhil olduğu çocuklardı. Savaş başladığından beri böyle ama bugün çok kötüydü."

Eşi doğumhanedeyken annesinin de geldiğini belirten Ekrem, "Gözyaşlarını tutmaya çalışıyordu. Ancak üzgün olduğunu biliyordum. Babamın, yeni torununa kavuşmasından ne kadar mutlu olabileceğini de düşünüyordum. Ancak aile üyelerinden biri ayrılırken diğeri dünyaya geldi. Bu bana hayatın bir döngü olduğunu hatırlattı." dedi.

Eşi ve bebeği için korktuğunu belirten gazeteci Ekrem, "Somaya'nın doğumu ile şiddetin ve ölümlerin son bulmasını umuyorum. Gazze'nin geri kalanı için olmasa bile bizim ailemiz için Somaya'nın doğumu karanlıktaki bir ışık gibi." diye yazdı.