kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mucize kurtuluş!

Giriş Saati : 16.01.2009 12:01
Güncelleme : 16.01.2009 19:56
Yeni Haber
New York La Guardia havalimanından, Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrine giden, US Airways Havayollarına ait 9 yaşındaki Airbus 320 tipi uçağın iki motoruna havalandıktan 5 dakika sonra, bir kuş sürüsünün çarpmasının ardından New York"taki Hudson nehrine zorunlu iniş yaparak, son anda büyük bir faciayı önleyen uçağın pilotu ABD'de kahraman olarak ilan edildi. Tecrübeli pilotun sayesinde New York'ta bir mucize gerçekleşti ve olası bir facia önlendi.

MUCİZE KURTULUŞTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen New York Valisi Paterson, pilotun New York Hudson nehrinde bir mucizeyi gerçekleştirdiğini belirterek,"Hudson nehrinde bir mucize gerçekleşti." dedi. New York Belediye başkanı Michael Bloomberg'de pilotun çok soğukanlı bir şekilde uçağı nehre indirmeyi başardığını belirterek, usta pilotu kahraman olarak ilan etti. Uzmanlar, iki motoru birden arıza yapan uçağın Manhattan'da bulunan gökdelenlere çarpması halinde " New York 11 Eylül benzeri bir faciayı yeniden yaşayabilirdi" dedi.

BAŞKAN BLOOMBERG:"PİLOT BİR KAHRAMAN"

New York Belediye başkanı Michael Bloomberg olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, pilotun olağanüstü bir kahramanlık gösterdiğini belirterek yolcuların hepsinin hayatını kurtarmayı başardığını söyledi. Bloomberg, bir gazetecinin sorusu üzerine uçağın Hudson nehrine zorunlu iniş yapmasında her hangi bir terör şüphesi olmadığını, konuyla ilgili Amerikan Federal havacılık yetkililerinin soruşturma başlattığını belirterek, "Uçakta 155 Kişi vardı, aralarında bazı hafif yaralılar vardı, bu kişilerde New Jersey ve New York"ta çeşitli hastanelere taşındılar. Bazı yolcularda kendi istekleri ile hastanelere götürüldüler. New York şehrinden sorumlu ekiplerin olayda görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler." dedi

UÇAĞI EN SON KAHRAMAN PİLOT TERK ETTİ

Başkan Bloomberg kahraman olarak ilan ettiği uçağın kaptan pilotunun, kurtarma işlemlerinin ardından, uçaktaki yolcularının tamamının kurtartıdığından emin olmak için tekrar tekrar uçağı kontrol ederek uçaktan en son çıktığını söyledi. Bloomberg, " Uçağın pilotu ile konuştum, son derece soğukkanlı ve başarılı bir şekilde uçağı Hudson nehrine indirdi, o bir kahraman'' dedi.

VALİ PATERSON:"HUDSON NEHRİNDE BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ"

New York Valisi David Paterson'da New York Belediye başkanı Michael Bloomberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında New York'ta bu kez bir mucizenin gerçekleştiğini belirterek, usta pilotun iki motoru birden arıza yapan uçağı Hudson nehrine indirerek bir mucizeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Paterson, "Yolcuların tamamı kurtarıldı, ciddi yararlılar yok, New York'un görevli tüm ekipleri kazaya anında müdahale ederek oldukça koordineli bir çalışma örneği gösterdiler, sahil güvenlik, polis, itfaiye, olağanüstü hal çalışanları tüm yolcuları ve mürettebatı kurtardılar, bu bir mucize " diye konuştu. Paterson, New York şehri tüm olağanüstü birimleri ile meydana gelen olay sırasında müthiş bir işbirliği ve kahramanlık gösterdiler.''diye konuştu.

11 EYLÜL BENZERİ BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ

Henüz nedeni resmi olarak açıklanmayan, ancak bir kuş sürüsünün, uçağın iki motorunda yol açtığı arızadan dolayı Hudson nehrine zorunlu iniş yaptığı iddia edilen, US Airways Havayollarına ait Airbus 320 tipi uçağın zorunlu inişi gerçekleştirememesi halinde New York'ta 11 Eylül etkisinde bir faciaya yol açacağı iddia edildi. Uçağın Hudson nehrine zorunlu iniş yapmasının ardından, olay yerinden canlı yayın yapan çeşitli televizyon kanallarına konuyla ilgili görüşlerini açıklayan uzmanlar, pilotun büyük bir ustalıkla iki motoru birden arıza yapan uçağı Hudson nehrine indirdiğini belirterek,'' Uçak , Hudson nehri yerine yüksek binaların bulunduğu Manhattan'a çakılsaydı , New York'lular 11 Eylülde yaşanan facianın bir benzerini yaşayabilirlerdi. Uçak, zorunlu iniş yaptığı çok yakınında bulunan, Hudson nehrini altından geçen ve Manhattan ile New Jersey'i birbirine bağlayan Lincoln tüneline çakılsaydı, New York en önemli tünellerinden birini çok sayıda can kaybıyla kaybedip ,çok büyük bir facia da yaşanabilrdi. " diye konuştular.