kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

IMF yumuşadı, Kiekens parayı konuşmak için Türkiye'ye geldi

HAZAL ATEŞ / ANKARA
15.01.2009
IMF ile teknik çalışmalar sonuçlanırken sıra para pazarlığına geldi. IMF Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens, yeni anlaşmayla ilgili Devlet Bakanı Şimşek'le bugün görüşecek..
Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelerde teknik altyapı sağlandı, sıra para pazarlığına geldi. IMF'nin, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens, bugün Ankara'da Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşecek. Ziyaret, IMF ile anlaşmada sona yaklaşıldığının göstergesi. Hazine kaynakları IMF'den sağlanacak kredinin büyüklüğünü 15-20 milyar dolar olarak ifade ediyor. IMF ile Türkiye arasında imzalanması beklenen stand-by öncesi değerlendirmede bulunacak olan Kiekens, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun Türkiye'ye ilişkin gözlemlerini aktaracak. Kiekens ve Şimşek görüşmesinin önemine dikkat çeken yetkililer, görüşmelerde belli bir noktaya gelindiğini söylüyor. Kiekens'ın ziyaretinin ardından IMF heyeti de çalışmalarını tamamlayarak bir hafta sonra Türkiye'den ayrılacak.

BÜYÜMEDE RESMİ REVİZYON YOK
IMF ile 2009 yılı için öngörülen yüzde 4'lük büyüme hedefi ve özelleştirme gelirlerinden bütçeye aktarılacak 12 milyar TL'lik kısım konusunda henüz kesin karar verilmedi. Hükümet teknik görüşmelerde masaya gelen yüzde 0-1.5 arasında değişen büyüme senaryolarına sıcak bakmıyor. Yerel yönetimlere aktırılan kaynaklar ve harcamalar ve büyüme hedefi konusundaki görüş ayrılıklarının bu haftaki görüşmelerde sonuçlanması bekleniyor. IMF'nin revizyon önerisine, ekonomi yönetimi "bu aşamada resmi bir revizyon olmayacak. Ancak seçim sonrasında bakarız" diyerek karşı çıktı.
Haberin fotoğrafları