kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Unakıtan: İşçi çıkartılmaması için firmalara para vereceğiz

15.01.2009
Maliye Bakanı Unakıtan, kriz sürecinde bu yıl dibe vurup ikinci yarıdan itibaren yukarı çıkılacağı tahmininde bulundu. Unakıtan, fabrikaların işçi çıkarmaması için nakit yardımı yapılacağını açıkladı..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerini azaltmaya yönelik yeni tedbirler alınacağını ve bunların bu ay içinde açıklanmasının beklendiğini bildirdi. Unakıtan, dünyada yaşanan küresel krizin her şeyi değiştirdiğini, kendilerinin de krizin Türkiye'ye etkileri ve alınacak tedbirler konusunda sürekli toplantılar yaptıklarını söyledi. Kriz ortamında işçi çıkarma mecburiyetinde olan fabrikaların ve diğer işletmelerin işçi çıkarmaması için onlara ''işsizlik yardımı'' gibi bir takım yardımlarda bulunulacağını bildiren Unakıtan, şöyle devam etti: "Bu konuda çalışmalarımız var. Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da oturup konuştuk, bazı kararlar aldık. İşçi çıkarılmasının engellenmesi için sigorta primi indirimi gibi değil de firmalara nakit yardım yapacağız, kısa işsizlik yardımı. Bu yöntemler firmalara 'Sen işçi çıkarma ben senin işçilerin için sana şu kadar para veriyorum' denilecek. Bu, bir nakit yardım olacak, kredi değil.'' Unakıtan, bu süreçte bazı işletmelerin kredi yönünden desteklenmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

OTOMOTİVE DESTEK
Dış piyasalardaki talep düşüşünün en çok otomotiv sektörünü etkilediğine işaret eden Unakıtan, otomotiv sektörünü rahatlatmak amacıyla hurda indirimine gidilip gidilmeyeceği sorusu üzerine, bu konuda açıklama yapmak istemediğini belirterek, "Açıklama yaptığımızda bütün piyasalar beklentiye giriyor. Bu sefer normal alışverişler de kesiliyor" dedi. Otomotiv sektörüne yönelik birkaç tedbir üzerinde durulduğunu ifade eden Unakıtan, "Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşüp mutabakata vardığımız konular var, daha henüz çalışmakta olduğumuz konular da var. Çalışmalar son noktalarda, bu ay içinde açıklanır diye düşünüyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları