kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Anadol, Ergenekon soruşturmasını sordu

Giriş Saati : 14.01.2009 12:23
Güncelleme : 14.01.2009 14:24
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturması başladığından bu yana, basına bilgi sızdırdığı belirlenen polis veya savcı olup olmadığını sordu.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Ergenekon soruşturmasının başlamasından bu yana geçen yaklaşık 1,5 yılda, yayın yasağı ve gizlilik kararına rağmen soruşturma tutanakları, telefon dinleme kayıtları, hatta sorgulanan kişilerin mimiklerine kadar ayrıntıların, bazı görevlilerce, yayın kuruluşlarına servis edildiğini belirtti.

Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran polis veya savcıların tespiti için çalışma yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Anadol, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bugüne kadar basına bilgi sızdırdığı tespit edilen polis veya savcı var mı? Daha önce sorduğum sorulara verilen cevaplarda; sadece haber yapan gazeteciler hakkında açılan soruşturma ve davalardan bahsedilmesi, bilgi sızdıran kamu görevlilerinin kollandığı anlamına mı geliyor? Haberleri yapanlar hakkında açtığınız soruşturma ve davaları, soruşturmayı ve sorguyu yürüten, adları ve sicil numaraları belli, özel polis ekibi ile savcılar hakkında da açmayı düşünüyor musunuz? Haberleri yapan gazeteciler, bu gizli bilgileri kendi marifetleriyle elde etmedikleri ve sorgu odasına dinleme cihazı koymadıklarına göre, bu bilgilerin kendilerine servis edildiği açık değil mi?''

AA