kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Silahları kim koydu?'

ANKARA
13.01.2009
"Başbakanın gücü yetse CHP'ye de saldıracak" diyen Baykal, Ergenekon'a "Hibrit dava" benzetmesi yaptı ve "Silahları kim koydu, koyan devletin içinde mi" diye sordu..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasını Almanya'da Nazilerin aydınları suçlamak için çıkardıkları ve 'Reichstag yangınları' olarak tarihe geçen olaylara benzetti. Silahlı çete örgütlenmesi ile aydınların ilişkilendirilmeye çalışıldığını iddia eden Baykal, yeni gözaltılar beklediğini de "Şimdi yeni dalgalar gelecek" sözleriyle ortaya koydu. Baykal, CHP grubunda şu mesajları verdi:

* 2 bin 500 sayfalık iddianame mi olur. Nürnberg iddianamesi bile bu kadar uzun değildi. Bu dava hibrit bir dava. Hibrit arabalar gibi.

* Dalga dalga adalet olmaz. Hâlâ Ergenekon diye bir örgütün var olduğunu kamuoyuna yansıtamadılar. Örgüt varsa bir başkanı, yönetimi, tüzüğü olur. Nerede bunlar? İbrahim Şahin de örgüt üyesi, Sabih Kanadoğlu da. Bir de terör örgütüymüş. Yaptığı terör nerede? Silahlar çıkmış. O silahları kim oraya koydu? O silahları kim koydu, şahsen mi koydu, örgüt adına mı koydu. Ne zaman oraya koydu. Örgüt devletin içinde mi dışında mı?

* Nazi döneminde yaşanmış Reichstag yangınları vardır. Memleketin dürüst insanlarını, aydınlarını yargılamak için yangın çıkartırlardı, sonra o yangınları bu insanların çıkardığını iddia ederlerdi. Kamuoyunda küçük düşürmeye çalışırlardı. Aynı onun gibi. Nazizm de öyle gelmişti.

* Başbakanın gücü yetse, fırsatını bulsa hukuk falan dinlemeden elinden gelen her şeyi yapacak. Gücü yetse CHP'ye saldıracak.