kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Neden çekiniyorsunuz?'

ANKARA
13.01.2009
"Neden çekiniyorsunuz Sayın Baykal" diye soran Başbakan Erdoğan, Ergenekon soruşturmasını "cesaretle" yürütenlere teşekkür etti ve "Kim bilir belki işin başıdır. Daha neler çıkacak" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ve güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Güvenle, cesaretle adım atan herkesi kutluyorum" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Neden korkuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz Sayın Baykal?" diye soran Erdoğan, "Telaş etmenize hiç gerek yok. Abdestinden şüphesi olmayanın, namazından şüphesi olmaz" diye devam etti. Erdoğan AK Parti grubunda Baykal'ın 'Ergenekon soruşturması, intikam hırsıyla yürütülüyor' eleştirisini şöyle yanıtladı: "Mafyalarla, çetelerle mücadelemiz intikam hırsına dayalı değildir. Fakat bazıları, başta ana muhalefet, öbür tarafta yavru muhalefet, adeta böyle 'kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit' kabilinden ifadeler kullanıyor. İnsan biraz insaf eder. Allah aşkına, günlerdir çukurlardan çıkarılan bu bombalar silahlar neyin nesi? Birilerini vurmaya yönelik bu planlar neyin nesi? Harbe mi gidiyoruz ya, nedir bu? Sümen altı etmeden meydana çıkarılmışsa, polisimizi de, jandarmamızı da tebrik etmeniz gerekir. Hangi kurumun içinde olursa olsun bunu yapanlar varsa bunun karşılığını görmesi lazım. Yargı bunun için var." "Sıfatı ne olursa olsun burada hassasiyetimizi korumamız lazım" sözü dikkat çeken Erdoğan, bireysel suçlar nedeniyle de kurumların zan altında bırakılmamasını istedi. Erdoğan, Ankara- Yenikent'te ve Gölbaşı'nda ele geçirilen mühimmata işaret ederek şöyle dedi:

DAHA İŞİN BAŞI
"İnsanı hayrete düşüren lav silahlarından tutun, el bombalarına kadar. Kim bilir, belki bunlar daha işin başı. Daha neler gelecek? Güvenle, cesaretle adım atan herkesi kutluyorum, hayırlı olsun diyorum. Çocuklarımıza, torunlarımıza tertemiz bir Türkiye bırakmak zorundayız. Kuru hamasetle bu iş çözülmedi, çözülmez." Erdoğan, Baykal'ı da şu sözlerle eleştirdi: "Hukuk fakültesi mezunu, herhalde hukukun temel ilkelerini benden daha iyi bilir. Bir dönem; çetelerle, mafyayla, gladyoyla mücadele edilmeli diyor. Ama bir dönem geliyor, çetelere, mafyaya avukatlık yapıyor. Bir dönem çetelerin üzerine gidilmesi için soru önergesi veriyor, bir dönem 'ıvır zıvır' ifadesini kullanıyor. Neden korkuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz Sayın Baykal? Telaş etmenize hiç gerek yok. Abdestinden şüphesi olmayanın, namazından şüphesi olmaz. Bazı isimlerle gönül bağınız, iletişiminiz ilişkiniz olabilir. Savcılar, hâkimler soruşturmasını yapar, masumsa açıklar, şüpheliyse mahkemeye sevk eder. Hiç telaş etmeyin. Mahkemeler üzerinde siyasi baskı oluşturmaya hiç yeltenmeyin. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Gelin siz de adalete güvenin, hukuk sistemine güvenin."
Haberin fotoğrafları