kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İki kardeş sobadan zehirlenerek öldü

Giriş Saati : 13.01.2009 15:45
Güncelleme : 13.01.2009 22:39
Yeni Haber
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 ve 10 yaşındaki 2 kardeş yaşamını yitirdi.

Umut Kaya (3) ve Seval Sarıtaş (10) kardeşler, Sarnıç 27 sokaktaki evlerinde, kömür sobasından sızan gazdan zehirlendi. Sabah dershaneye giden ablaları Hatice Sarıtaş (14), eve döndüğünde kardeşlerini uyandıramayınca, diğer odada uyuyan üvey babası Halil Kaya'yı uyandırdı. Halil Kaya'nın Sarnıç Sağlık Ocağına kaldırdığı Umut ve Seval kardeşlerin zehirlenerek öldükleri belirlendi.

Halil Kaya (45) sabah ailece kahvaltı yaptıktan sonra karısı Vesile Kaya'nın (37) hastaneye, karısının ilk eşinden olan kızı Hatice Sarıtaş'ın ise dershaneye gittiğini, kendisinin işsiz olması ve rahatsızlığı nedeniyle evde kaldığını söyledi. İlköğretim okulu öğrencisi üvey kızı Seval Sarıtaş'ın, 3 yaşındaki kardeşi Umut Kaya'ya bakmak için okula gitmeyerek evde kaldığını belirten Halil Kaya, çocukların üşümemeleri için de sobayı yanar halde bıraktıklarını, Hatice Sarıtaş'ın dershane dönüşünde durumu fark ettiğini ifade etti.

Olay üzerine çocukların annesi Vesile Kaya ve ablaları Hatice Sarıtaş, güçlükle sakinleştirildi. Aileye, ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle kısa süre önce ilçe kaymakamlığı tarafından kömür yardımı yapıldığı belirtildi. Hatice ve Seval Sarıtaş'ın, Vesile Kaya'nın ilk evliliğinden olduğu, Halil Kaya'nın ise iş kazası geçirerek kolunu kısmen kullanamaz hale geldiği, 3 yıldır işsiz olduğu öğrenildi.

Ölen çocukların cenazeleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

(AA)