kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadı

Giriş Saati : 10.01.2009 09:17
Güncelleme : 10.01.2009 23:34
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) ağaçlık arazide yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı. Arama kazılarında herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde elde edilen belge ve bilgilerden yola çıkılarak AOÇ'de dün başlayan ve akşam saatlerinde ara verilen kazı çalışmaları, sabah saat 08.45 sıralarında tekrar başlatılmıştı.

Çalışmalar sırasında iş makineleriyle kazı yapılırken, zaman zaman dedektörlerle de metal taraması gerçekleştirildi. Arama çalışmalarına saat 14.20 sıralarında son verildi. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Çalışmaların tamamlanmasıyla iş makineleri, açtığı çukurları kapatmaya başladı. Bu arada, çalışmalar sırasında bir iş makinesi, arama yapılan alandan geçen bir su borusunu patlattı.

ANKARA'DAKİ KAZILARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

DÜN NELER OLMUŞTU?

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen belge ve bilgilerden yola çıkan emniyet yetkilileri, AOÇ'de ve Söğütözü'ndeki bir piknik alanında dün öğleden sonra arama kazısı başlatmıştı.

Önce kazma kürekle başlanan daha sonra iş makineleri ve metal dedektörleri ve dedektör kepeklerin yardımıyla devam edilen kazılara, saat 19.00 sıralarında ara verilmişti.

Emniyet görevlileri, soruşturmayla ilgili önceki gün Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde de arama kazıları yapmış ve gece verilen aradan sonra dün sabah devam edilen kazılarda, 2 lav silahı, seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 el bombası, eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran 10 sis bombası, çok sayıda 9 milimetre çapında mermi ile bir kutu içerisinde, aydınlatma mayını olduğu değerlendirilen madde bulunmuştu.

SÖĞÜTÖZÜ'NDEKİ ÇALIŞMALAR DA TAMAMLANDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında dünden itibaren arama kazıları yapılan Ankara'nın Söğütözü semtindeki çalışmalar tamamlandı. Kazılarda, herhangi bir bulguya rastlanmadı.

SAKLIBAHÇE BOŞ ÇIKTI

Ergenekon Soruşturması çerçevesinde Ankara Söğütözü Saklıbahçe'de yapılan kazı tamamlandı. Dün ve bugün yapılan 9 saatlik kazılar sonucunda herhangi birşey bulunamadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokilerin değerlendirilmesi sonucunda başlatılan kazılardan bir tanesi boş çıktı. Ak Parti Genel Merkezi'nin de bulunduğu Söğütözü Saklıbahçe mevkiinde iş makinaları,dedektör ve köpekler eşliğinde Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubelerinin'nin ortaklaşa yaptığı çalışmalar 2 gün sürdü. Bugün sabah 08.45 sıralarında başlayan kazıda ağaçlık bölümde krokiye göre yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadı.

SÖĞÜTÖZÜ VE AOÇ'DE KAZI YAPILAN ALANIN DOĞAL SİT ALANI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Söğütözü'nde ve Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) kazı yapılan alanın doğal SİT alanı olduğu öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan kroki ve bilgi notları doğrultusunda Söğütözü ve AOÇ'de dün başlayan ve bugün de devam eden arama kazıları tamamlanırken, iş makineleri kazılan çukurları doldurmaya başladı.

Saklıbahçe ile AOÇ'deki kazı yapılan alanın, doğal SİT alanı olduğu bildirildi. Emniyet yetkililerinin kazıya başlamadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat ederek izin aldığı ve Anadolu Medeniyetler Müzesi'nden görevli bir arkeolog gözetiminde arama işlemlerini gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Saklıbahçe'de kazılan 4 ayrı noktadan birinde 2 kuyu bulunduğu ve polislerin kuyuların içine girerek de arama yaptıkları ifade edildi. Hafriyat araçlarının kazılan tüm noktaları kapattıktan sonra polisler tarafından yeni bir nokta gösterilmediği takdirde araziden ayrılacakları belirtildi. Bu arada Gölbaşı'nda dün arama kazıları sırasında bulunan mühimmat, incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi.

HATAY'DA DA HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI

Ergenekon soruşturması kapsamında, Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharrem köyünde yapılan arama kazılarında da herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen krokiden yola çıkılarak Muharrem köyü yakınlarında emekli bir öğretmen olan H.Ö'nün arazisinde dün öğleden sonra arama başlatılmıştı.

2 kepçe ve yaklaşık 30 işçiyle 150 metrekarelik alanda yapılan çalışmaya dün saat 23.00 sıralarında son verilmişti. Herhangi bir bulguya rastlanmayan bölgede bugün saat 11.15 itibarıyla iş makineleriyle kontrol amaçlı olarak yeniden arama kazısı başlatılmıştı.

(AJANSLAR)