kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ürdün Kraliçesi Rania Emine Erdoğan

First Lady'lerden 'Savaşı durdurun' çağrısı

Bülent AYDEMİR
09.01.2009
Dünyada söz sahibi kadınlar Filistin için Emine Erdoğan'ın öncülüğünde İstanbul'da bir araya geliyor. Bugün 14.30'da başlayacak toplantıda "Savaşı durdurun" denilecek..
Gazze'deki drama bir tepki de bugün İstanbul'da kadınlardan yükselecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yapılacak toplantıda "Savaşı durdurun" çağrısı yükselecek. ''Filistin'de Barış İçin Kadınlar'' toplantısı bugün saat 14.30'da Four Seasons-Bosphorus Otel'de sinevizyon gösterisinin ardından Emine Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak. Erdoğan, toplantı öncesinde saat 12.00'de First Lady'ler ile bir çalışma toplantısı da yapacak. Toplantıya Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Katar emirinin eşi Nasser Al-Missned, Libya Devlet Başkanı Kaddafi'nin kızı Dr. Aisha Muammer Al Kaddafi, Lübnan Cumhurbaşkanı'nın eşi Wafa Sleiman, Pakistan Başbakanı'nın eşi Begüm Yusuf Rıza Gılanı, Pakistan milletvekilleri Asmaı Arbab Alamgir ve Begüm Nuzhat Sadık, Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad, Suriye Devlet Bakanı Dr. Bashar Al Shaar, Suriye Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Diala Al Hajaref, Ürdün Kraliçesi Kraliçe Rania ve Ürdün Planlama Bakanı Suhair Ali katılacak.Türkiye'den çok sayıda kadın sanatçı, yazar, basın mensubu ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de yer alacağı toplantıya katılacaklar arasında Raghda, Julia Boutros, Elias Bou Saab, Sami Yusuf, Abbas Al Loury, Waga Mouselly, Suzan Nejmaddin ve Samer Basri gibi yabancı sanatçılar da yer alıyor. Filistin için barış çağrısının yapılacağı toplantıda katılımcılar daha sonra "aile fotoğrafı'' çektirecek. Öte yandan konuklar da İstanbul'a gelmeye başladı. Dün akşam Libya lideri Kaddafi'nin kızı Dr. Aisha Kaddafi özel uçakla geldi. Aisha Kaddafi'yi İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Nevval Güler karşıladı.

ERDOĞANLARDAN BAĞIŞ
Başbakan Erdoğan, dün Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı'nın kampanyasına cuma namazı çıkışında 40 lira bağışladı. Başbakan ve eşinin bugünkü zirvede de Gazze için yüklü bağışta bulunacağı öğrenildi. Başbakan, milletvekillerine yönelik kampanyaya da katılacak.