kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ergün Poyraz

Ergenekon günlükleri

09.01.2009
Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'ı izleyen ve koruyan jandarma elemanları Poyraz'ın, Şener Eruygur, Tuncer Kılınç ve Erdal Şenel'le sık sık görüştüğünü rapor etmiş..
Ergenekon operasyonun en büyük dalgası olarak nitelendirilen 10. dalgada gözaltına alınan emekli paşalar Tuncer Kılınç ve Erdal Şenel ile eski polis şefi İbrahim Şahin'in Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'la ilişkilerinin JİTEM tarafından rapor haline getirildiği ortaya çıktı. Ergenekon iddianamesinin 40. klasöründe yer alan el yazısıyla hazırlanmış bilgi notlarından; Kılınç, Şenel ve Şahin'in yanı sıra öldürülen Hablemitoğlu'nun ve Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun da son dalgada neden gözaltına alındığı anlaşılıyor. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek'in darbe günlüklerini andıran notlar, JİTEM'den maaş aldığı belgelenen Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz'ı izlemek ve korumakla görevli iki jandarma elemanınca 2003 yılında kaleme alınmış. Notlar, Ergenekon davası sanıklarından eski Jandarma İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Dairesi Başkanı emekli albay Atilla Uğur'un evinde ele geçirildi. Notlardan anlaşıldığı kadarıyla Poyraz, kolay randevu alınamayacak, önemli makamları işgal eden komutanlarla ve yetkililerle istediği zaman görüşebiliyordu. Jandarma elemanları bu görüşmelerle ilgili notları komutanları albay Atilla Uğur'a veriyorlardı. Poyraz'ın "çat kapı" görüşebildiği isimler arasında Ergenekon davası kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, eski MGK Genel Sekreteri emekli orgeneral Tuncer Kılınç, eski Genelkurmay Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel, evinde Gölbaşı'ndaki cephaneliğin krokisi çıkan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Telekulak skandalına adı karışan polis şefleri Cevdet Saral ve Osman Ak ve DGM savcısı Nuh Mete Yüksel gibi isimler yer alıyor. 2003 yılının Ocak-Şubat- Mart aylarında kaleme alınan istihbarat notlarında çok ilginç bilgilere yer veriliyor.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNE İLGİ
1 Şubat 2003 11.30: İstanbul Tuzla'da asteğmen adayı Hurşit Canlı ile Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili VİP, önemli olduğuna inandığı bilgiler alındı.
17.00: TV ve yazılı basında Dost Tarikatı lideri olarak bilinen emekli istihkâm kıdemli binbaşı İhsan Güven'in evine gelindi. Burada 3.5 saat kalındı (Çelik, İskender Doğan, Uzay Heparı gibi ünlü isimlerin müridi olduğu Dost Tarikatı'nın lideri İhsan Güven Mayıs 2004'te öldürülmüştü.)
4 Şubat 16.00: Atilla Albay'la görüşme.
5 Şubat 10.30: Zafer Çarşısı'na gelindi. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak Serkan isimli şahısla buluştu. Yaklaşık 55 dakika görüştü. Bu görüşmede Ergün Bey'in üzerinde kendisine ait dinleme cihazı vardı.
16.30: Dinleme cihazı Atilla Albay'a (Atilla Uğur'u kast ediyor) verildi.
16.45: Avukat Hüseyin Bey'in bürosuna gelindi. (Hüseyin Buzoğlu'nu kast ediyor)