kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Firari yarbaydan Gürses'e: Esas hedef ana terminal

SABAH
09.01.2009
ÇÇ Sapanca'daki evinden sepetle el bombası çıkan yarbay, Gürses ile telefon konuşması sırasında "ilginç tespitlerde" bulunmuş..
Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi İstihbarat ve Psikolojik Savaş Uzmanı Emin Gürses'in öğrencisi olduğu ortaya çıkan firari yarbay Mustafa Dönmez'in telefonla sık sık görüştükleri de teknik takibe yakalandı. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ve teknik takibe takılan 3 ayrı iletişim tespit tutanağında, Gürses'in, "Mustafa" adlı bir kişiyle yaptığı telefon konuşmasının ses kaydı da yer alıyor. Mustafa adlı kişinin ne iş yaptığı ve kim olduğu tam olarak açıklanmıyor. Ancak, bu kişinin Sapanca'daki dağ evinde cephanelik çıkan yarbay Mustafa Dönmez olduğu iddia ediliyor. İşte teknik takibe takılan 30 Ocak 2008 tarihinde yapılan telefon görüşmesinin kaydı:
MUSTAFA: Vuruşacağız i...lerle! Burada ne yapacan be hocam? Be a... k.... pe...leri!
GÜRSES: Gene mi geldiler?
MUSTAFA: Geliyorlar gidiyorlar bıktım artık! Şimdi çarşıya gidiyorum da kapışacağım bu i...lerle!

30 AĞUSTOS SOHBETİ
GÜRSES:
Söyledim operasyon eski Jandarma Genel Komutanlığı'na kadar ulaşabilir diye. Sen demiştin ya Sakarya bölgesinde operasyon falan olabilir Kocaeli bölgesinde başladı.
MUSTAFA: Direk önümüzdeki 30 Ağustos'u ilgilendiren bir operasyon bu başlangıcı. Ankara'ya söyledik ama farkındaysan bugün Genelkurmay Başkanı 3 kelimelik bir açıklama yaptı. ...
MUSTAFA: Veli Paşalar şunlar bunlar hepsi hikâye. Esas hedef ana terminal Genelkurmay Başkanlığı. Yani bunların bir tedbirinin alınması lazım.