kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ermenilerden özüre TCK 301'den dava

09.01.2009
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ermenilerden özür kampanyasını organize eden ve imza atanların yargılanmasını isteyen suç duyurusunu işleme koydu..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydınlar tarafından düzenlenen "Ermenilerden Özür Dileme'' kampanyası ile ilgili olarak "Türk milletini alenen aşağılama'' suçu kapsamında soruşturma başlattı. Ankara'da yaşayan altı vatandaş ortak dilekçeyle "Ermenilerden Özür Dileme'' kampanyasını organize eden ve bildiriye imza atanların, TCK'nın 301. maddesindeki "Türk milletini alenen aşağılama'' suçu kapsamında cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, "Kendilerine aydın sıfatı verilen bir kısım kişilerin internette 'www.ozurdiliyoruz.com' adıyla bir web sayfası düzenleyip, 1915 olayları nedeniyle Ermenilerden Özür Dileme' kampanyası başlattıkları, bu doğrultuda hazırladıkları bir metni kamuoyunun imzasına açtıkları'' ifade edildi. Suç duyurusunda bulunanlar, "uluslararası metinlerde insanlık suçu olarak tanımlanan soykırım suçlamasının Türk milletinin aşağılanması olarak niteledi.

"AYDIN GEÇİNEN BİLDİRİCİLER"
Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilecek soruşturma, "Türk milletini alenen aşağılama'' suçu kapsamında yürütülecek. Soruşturma çerçevesinde, söz konusu kampanyayı düzenleyen aydınların ifadelerine de başvurulacağı ve internet sayfasının da inceleneceği kaydedildi.