kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Daha başka silahlar da var'

09.01.2009
Susurluk Komisyonu Başkanlığı yapan Elkatmış, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in "devlet sırrı" diye açıklamadıkları kayıp silahlara dikkat çekiyor..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokilerden pek çok silah ve mühimmata ulaşılması eski TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu üyeleri arasında heyecan yarattı. Şahin'in gömülü silahları, Susurluk skandalının ardından ortaya çıkarılan kayıp silahları da yeniden gündeme taşıdı.

DEVLET SIRRI
"Susurluk, Ergenekon'dur" diyen ve uzun süre karanlık ilişkiler ağı ile kayıp silahları araştıran eski milletvekilleri bulunan silahlarla herhangi bir darbenin yapılamayacağını, ancak gizlenmiş başka silahların da bulunacağı görüşünde. Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı eski milletvekili Mehmet Elkatmış, kayıp silahlara dikkat çekerek, İbrahim Şahin ve arkadaşlarının "Devlet sırrı" diye TBMM'ye bilgi vermediğini söyledi. O günkü gizleme çabasına karşın bugün silahlar bulunduğunu belirten Elkatmış, "Kontrgerilla ve gladionun ülkenin değişik yerlerinde silahlar gömülü olduğunu, herhangi bir tehlike olduğunda direniş için bunların kullanılacağı ifade edilmişti. Ülkenin birçok yerinde gömülü silahlar var. Bunlar kullanıldı mı kullanılmadı mı? Bu silahlar faili meçhul cinayetlerde kullanıldı mı? Birtakım yerler bombalanıyor, bütün bunların araştırılması lazım" dedi.

KORKU BULUTLARI
Bulunan silahlarla darbe yapılamayacağını ancak, göllere, ırmaklara, köprü altlarına atılmış silahlar bulunduğunu, ortaya çıkarılan silahlar olduğunu kaydeden Elkatmış, "Devletin güvenlik güçlerindeki silah envanterinin de iyi denetlenmesi lazım. Kimlere verilmiş, ne kadarı elde, ne kadarı kimlere verilmiş. Bunlar ortaya çıkarılmalı ki ülkenin üzerindeki korku bulutları dağılmalı" diye konuştu. Ergenekon, Danıştay saldırısı gibi olaylarda ortaya çıkan silahların irdelenmesini isteyen Elkatmış, "Biz komisyon olarak kayıp silahları tespit ettik ancak devlet sırrı denince silahları bulamadık. Çok fazla kayıp silah vardı. Bir-iki tane değil. Bunlar hâlâ ortada yok. Bu bulunan silahlar onlar içinde mi araştırılmalı" dedi.

"DARBEYE MÜSAİT DEĞİL"
Bulunan silahların darbeye elverişli olmadığını belirten komisyon üyesi Yaşar Topçu da buna karşın eski incelemelerin yeniden açılmasını sağlayacağını kaydetti. Topçu, silahların bulunmasıyla daha sıkı önlem alınması gerektiğinin görüldüğünü söyledi.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER
Komisyon üyelerinden eski milletvekili Nihan İlgün de araştırma yaptıkları dönemde pek çok noktanın karanlıkta kaldığını, engellendiklerini anlatırken, komisyon üyelerinden Bedri İncetahtacı ve uzman Akman Akyürek'in şüpheli trafik kazalarında ölümlerine dikkat çekti. "Ergenekon Susurluk'un devamıdır" diyen İlgün, "Bu silahlar pek çok şeye ışık tutacaktır. Bu sıradan bir şebekenin yapacağı iş değil. Çok ciddi yerlerdeki adamların yapacağı işler. Keşke Susurluk Raporu'muz ciddiye alınsaydı. Daha geniş yetkiler verilseydi. Bu silahlar, Ergenekon'a da 28 Şubat'a da ışık tutacaktır" dedi.