kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon zanlıları adliyeye sevk edildi

Giriş Saati : 10.01.2009 11:49
Güncelleme : 10.01.2009 23:37
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilenlerden, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 6'sı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan İbrahim Şahin ile Oğuzhan S, Fatma C, Fahri K, Hüdayi Ü. ve Yaşar Oğuz Ş, tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

EMNİYETTEN 6 KİŞİ DAHA ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Bekir Ç, Oğuz B, Ersin D, Engin A, Erdal Ş. ve Mehmet K. da Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

POLİSTEKİ SORGULARI TAMAMLANAN 2 ZANLI DAHA ADLİYEYE GETİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 2 zanlı daha Beşkitaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi. Sorgularının tamamlanmasının ardından, Kayseri'deki operasyonda gözaltına alınan Fatma Cengiz ve ismi öğrenilemeyen bir zanlı daha adliyeye getirildi.

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve Prof.Dr. Yalçın Küçük'un polisteki ifadelerinin sürdüğü, işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içerisinde adliyeye getirilebilecekleri öğrenildi. Öte yandan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli tuğgeneral Servet Cömert, Ergenekon soruşturması kapsamında savcılığa sevk edilen zanlılara destek verdi.

Açıklama yapan Cömert, "Ergenekon tertibine kurban edilmek istenen emekli general ve subay silah arkadaşlarımız, alınları ak, yürekleri pek askerler. Sizlerin suçunuz harp okulunda ettiğiniz yemine bağlı kalmanızdır. Sizlerle birlikteyiz. En büyük Harbiyeli Mustafa Kemal'in numarası okunduğu zaman nasıl hep birlikte "buradayız" diyorsak şimdi de buradayız, Atatürk'ün durduğu yerdeyiz. Mesleğimiz bize vatana ve millete hizmet misyonu yüklemiştir. Bu misyon damarlarımızdadır ve ölünceye kadar orada olmaya devam edecektir. Siz büyük önderimizin askerlerine saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" dedi.

(AJANSLAR)