kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatma Şahin

AKP'de 'kadın' açılımı

ANKARA ZÜBEYDE YALÇIN
31.12.2008
Erdoğan'ın talimatı ile kadın adayları ön plana çıkarmak isteyen AK Parti, teşkilatlarına bir genelge gönderip uyardı: Kadın aday başvuruları toplam başvurular içinde yüzde 25'in altında kalmasın..
Başbakan Tayip Erdoğan'ın talimatı ile yerel seçimlerde kadın adayları ön plana çıkarmak ve belediye başkanı sayısını arttırmak isteyen AK Parti, teşkilatların bir genelge ile uyardı. Genelgede "Kadın aday başvurularının toplam başvurular içinde yüzde 25'in altında kalmaması gerekiyor. Bunun için gereken özen gösterilmeli" denildi. Genel Merkez, il başkanlıkları ile kadın kolları başkanlıklarına gönderilen genelgede, "Kadın aday başvuru oranının yüzde 25'in altında kalması durumunda başarınız sorgulanacaktır" denilerek, örgütlere kadın adaylar kriteri uygulanacağının sinyali verildi. AK Parti, daha önce de Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin imzasıyla kadın örgütlerine bir mektup gönderip, her türlü işbirliğine hazır oldukları mesajı vermişti. Mektupta "Seçime az kaldı, siyasete girin" çağrısı yapılmış ve "Siyaset üstü bir mesele olan kadın ortak paydasında buluşarak en az merkezi katılım düzeyinde, kadını yerel siyasette de etkin kılmak için bütün üyelerinize gerekli duyuru ve davetin yapılması noktasında gereğini rica ederim" denmişti. Şahin, SABAH'a yaptığı açıklamada kadın belediye başkanı sayısını artırmak için parti olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını bu kapsamda her MKYK üyesine bir ilin sorumluluğunun verildiğini söyledi. Şahin, mümkün olduğu kadar çok ve seçilebilecek yerlerden kadın aday göstermek istediklerini vurguladı,

500 BAŞVURU
Öte yandan, 2009 yerel seçimleri için AK Parti'ye bugüne kadar 500'ün üzerinde kadın aday başvurdu. Başvurular arasında bir büyükşehir belediyesi, 3 belediye başkanlığı, 47 ilçe belediye başkanlığı, 13 belde belediye başkanlığı, 65 il genel meclisi üyeliği, 381 belediye meclisi üyeliği aday adaylığı bulunuyor.