kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan Antalya'ya gidecek

Giriş Saati : 01.01.2009 13:06
Güncelleme : 01.01.2009 22:38
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenlerine katılmak üzere 4 Ocak Pazar günü Antalya'ya gelecek.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Ocak Pazar günü Antalya'da bazı tesis ve binaların toplu açılış törenine katılacağını bildirdi. Başbakan'ın 2009'un ilk yurt içi gezisi için Antalya'yı seçtiğine işaret eden Samani, ''Başbakanımız Antalya'ya her gelişinde Antalya'nın meseleleriyle yakından ilginmiş ve gördüğü bir sorun varsa onun çözümü için gerekli desteği vermiştir'' dedi.

Samani, Başbakan Erdoğan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak törende Aksa Enerji Üretim Tesisleri, Raylı Sistem 1. Aşama, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, doğalgaz şebekesi, Kaleiçi Düzenlemesi, Akdeniz Üniversitesi ilave yapıları, Büyükşehir Belediyesi Arıtma Çamuru Termal Kurutma Tesisleri, Çallı Kavşağı, MOBESE binası ve 8 okulun toplu açılışını gerçekleştireceğini belirtti.

ANTALYA'DA 166 BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Antalya'daki seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Samani, ''siyaset yenilikle başlar'' anlayışıyla hareket ederek bir yıl önceden ''Siyaset Okulu Projesi''ni gerçekleştirerek siyasete atılacak ve yön verecek kişilerin yetişmesini sağladıklarını belirtti. Yerel seçimler için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Samani, Antalya'da 3 bin 781 sandık temsilcisinin belirlendiğini kaydetti. AK Parti'nin siyaset anlayışını benimseyen ve AK Parti'de siyaset yapmak isteyen 166 belediye başkan aday adayının başvurduğunu belirten Samani, kapatılan belde belediyeleriyle ilgili yeni düzenleme gereği 24 beldede henüz belediye başkan adaylarının belirlenmediğini ifade etti. Samani, 15 Ocak tarihine kadar il genel meclisi ve belediye meclisi Üyelerinin de belirlemiş olacağını belirtti.

Samani, AK Parti'nin Konyaaltı ilçesinde aday çıkaramadığı yönündeki iddiaların ortaya atıldığını belirterek, ''Abdurrahman Yıldız ve Yaşar Toru aday adaylığı için başvurmuşlardır. Aday çıkaramadığımız yönündeki iddialar gerçek değildir'' diye konuştu.