kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılavuzu bu kez karga

30.12.2008
İsviçre'deki aşırı sağcı Halkın Partisi, yeni bir krize imza attı. Geçen yıl suç işleyen göçmenleri 'kara koyun' olarak gösteren parti bu kez de 'leş kargası' benzetmesi yaptı..
En küçük suç işleyen yabancının derhal ülkeden atılmasını talep ettiler. Afişlerinde "bir kara koyunu tekmeleyerek ülke dışına atan üç beyaz koyun" çizimleri kullandılar. Bu ırkçı yaklaşımları ülke içinde olduğu kadar, Avrupa genelinde de tepki çekti. İşte o parti, yeniden sahaya çıktı. Üstelik yeni bir ırkçı kampanyayla... İsviçre Halkın Partisi (SVP), önceki gün tanıtımını yaptığı yeni afişlerinde yine göçmenleri hedef aldı. Bu kez kara koyuna değil, leş kargasına benzetti! Partinin başkanı Toni Brunner, bu kampanyada serbest dolaşımı ve sınırların açılmasını hedef aldıklarını söyledi. 8 Şubat'taki referandumdan evet çıkarsa sınırların açılacağı Romanya ve Bulgaristan'dan gelecek göçmenlerin ülke için büyük tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

'İŞSİZLİK VE SUÇ ARTAR'
Serbest dolaşım sağlanmasının İsviçre halkı için "daha fazla işsizlik, daha düşük maaşlar, sosyal yaşamın çökmesi, suç oranlarının tırmanması anlamına geleceğini" söyledi.

'ALMANYA BİLE ÇÖKTÜ'
Hatta daha da ileri giderek ülkenin doğrudan demokrasi sisteminin ağır darbe alacağını, İsviçre halkının "AB'den gelecek yeni şantajlarla ayaklar altına alınacağını" iddia etti. Bern'de basın toplantısı düzenleyen Brunner, halka 8 Şubat'taki referandumda "serbest dolaşım kararıyla sınırların açılmasına hayır" demelerini istedi. "İki üçüncü dünya ülkesinin AB'nin içine alınmasına" şiddetle karşı çıktığını söyleyen Brunner, "Almanya'da işçi piyasası bu iki ülke yüzünden çöktü" dedi. Referandumda, serbest dolaşım kararıyla sınırların Avrupa Birliği'ne son katılan iki ülke, Romanya ve Bulgaristan'a da açılıp açılmaması oylanacak. Ülkenin tek vizeyle tüm ülkelerin dolaşılabildiği "Schengen anlaşmasına" katılıp katılmayacağı da 8 Şubat 2009'daki bu oylamada belli olacak.