kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yılbaşında hava nasıl olacak?

Giriş Saati : 28.12.2008 08:59
Güncelleme : 28.12.2008 22:54
Yeni Haber
Yurdun büyük bölümü kar yağışının etkisi altına girerken, sabah saatlerinde de yurdun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), Orta Karadeniz kıyıları (Samsun ve Ordu), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan), Bolu, Düzce ve Tokat ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Adana ve Mersin çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların; Ege ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta Ve Burdur) kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde de yurdun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, bölge genelinde kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra Adana ve Mersin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas) ile zamanla bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan) aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GECE EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI EKSİ 28 DERECE İLE ERZURUM'DA YAŞANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava ve tipi günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 45, Kars ve Muş'ta 15, Ardahan'da 11 ve Erzurum'da 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 24 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 44, Bingöl'de 52, Muş'ta 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28, Ardahan'da 27, Kars'ta 24, Ağrı'da 23, Muş'ta 19, Erzincan 10 ve Iğdır'da ise 9 derece olarak ölçüldü.

Bu arada, aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi dondu.

-MUŞ'TA ENERJİ NAKİT HATLARI KOPTU-

Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Mahmut Anaç, enerji nakil hatlarındaki tahribat nedeniyle Muş merkez ile Bulanık ve Malazgirt ilçelerine bağlı 50 köye bir gün süreyle elektrik verilemediğini söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından arızaların giderilerek, hasar gören hatların onarıldığını ifade eden Anaç, ''Şu an için herhangi bir sorun yok. Köylere yeniden elektrik verilmeye başlandı. Ancak maddi zararımız yaklaşık 35 bin YTL'dir'' dedi.

-KAR YAĞIŞI BUGÜN YENİDEN BAŞLAYACAK-

Meteoroloji yetkilileri, bugünden itibaren bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini ve yağışların 31 Aralıka kadar devam edeceğini ifade etti.

Gece hava sıcaklıklarının 5-6 derece artacağını kaydeden yetkililer, yola çıkacak olan sürücüleri kar ve buzlanmaya karşı uyardı.

-VAN-

Van'da üç gün önce etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kar yağışı ve fırtınanın halen etkili olduğu yüksek kesimlerdeki 25 köyle ulaşımın sağlanamadığını kaydetti.

-BİTLİS-

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il merkezi ve ilçelere bağlı 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan yetkililer, kar kalınlığının kent merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise 75 santimetreyi geçtiğini ifade etti.

-AĞRI-

Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Ağrı'da, hava sıcaklığı eksi 23 dereceye kadar düştü.

Yüksek kesimlerdeki 20 yerleşim birimiyle ulaşımın sağlanamadığını bildiren İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla kapalı köy yollarında çalışma başlatacaklarını açıkladı.

-HAKKARİ-

Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Hakkari'de, en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece ölçüldü.

Önceki gün etkili olan kar yağışının ardından kapalı köy yollarında çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan 6 köy ile 20 mezra yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yüksek kesimlerde bulunan köy yollarında çalışmaların güçlükle devam ettiğini belirten yetkililer, açılan yolların tipinin etkisiyle tekrar ulaşıma kapandığını bildirdi.

-SİVAS-

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanan 607 köy yolunun açılması için Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 50 köye elektrik verilemediğini belirten yetkililer, 27 yerleşim birimiyle de haberleşmenin sağlanamadığını kaydetti.

Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğunu ifade eden yetkililer, sadece Divriği-Arapkir yolunun stabilize olan 14 kilometrelik kısmının ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Karayolları ekiplerinin yolların ulaşıma açık kalması için yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkililer, trafik ekiplerinin de trafik akışını sağlamak için zincir kontrolü ve benzeri uygulamalar yaptığını ifade etti.

-TRAKYA-

Trakya'da hava sıcaklıklarının düşmesi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle Edirne'de bir süre önce açılışı yapılan Barış Göleti ile kentin değişik yerlerindeki süs havuzları dondu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Edirne'de gece hava sıcaklığı sıfırın altında 4-5 dereceye kadar düştü. Sabah saatlerinde kent merkezindeki hava sıcaklığının sıfırın altında 1-2 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden yetkililer, bu gece hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

Kırklareli'nde dün gece -5 olan hava sıcaklığı sabah saatlerinde 0 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının gün içerisinde 2 dereceye kadar yükseleceğini belirten yetkililer, gece ise sıcaklığın -7 dereceye düşeceğini kaydetti.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...