kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEK AYRI OLDUKLARI KONU, GÖNÜLLERİNDEKİ RENKLER Barış Fenerbahçe, Mehmet ise Galatasaray forması ve battaniyesiyle hastaneden şimdilik uğurlandı. İki kuzenin de yüzünde, heyecan ve mutluluk okunuyordu.

Yeni yıla, yüzleri gülerek giriyorlar

Pervin METİN - SABAH
27.12.2008
Elektrik çarpması sonucu ellerini ve ayaklarını kaybeden kuzenler, yeni yıla Ağrı'da girecek. Protez takılması içinse ocakta İstanbul'dalar..
Açıkta kalan elektrik teli yüzünden kollarını ve ayaklarını kaybeden 12 yaşındaki Barış ve 11 yaşındaki kuzeni Mehmet İlhan, bir ay sonra protezlerine kavuşacak olmanın mutluluğuyla memleketleri Ağrı'ya döndü. Masraflarını Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın üstlendiği, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle, Marmara Üniversitesi Protez-Ortez Rehabilitasyon Merkezi'nde eşzamanlı olarak tedavileri süren iki kuzen, 12 Ocak'ta yeniden İstanbul'a dönecek. Tedavileri problemsiz devam eden çocukların protezleri ise, İstanbul'a döndükten bir hafta sonra takılacak.

'ELLERİNDEN ÖPECEĞİZ'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir ambulansla cuma günü Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nden alınıp Atatürk Havalimanı'na götürülen çocuklar, Ağrı'daki kar yağışı nedeniyle uçuşların iptal olmasıyla, babalarıyla birlikte THY tarafından Sultanahmet'teki Grand Yavuz otelde bir gece misafir edildi. Ağrı'ya uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla dün THY'ye ait uçakla memleketlerine döndüler. İki kuzen hastanedeki doktor ve hemşireleri çok özleyeceklerini söyleyerek duygularını, "İyileştiğimizde, bize yardım edenlerin ellerinden öpeceğiz. Yeni yıla annelerimiz ve kardeşlerimizle büyük umutlarla gireceğiz" diye anlattı.

'YEMEĞİNİ YİYEBİLECEK'
Marmara Üniversitesi Protez-Ortez Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Yaşar Tatar da çocukların tedavilerinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirterek şu bilgileri verdi: "Önce bacaklarını yapıp, ayağa kaldıracağız sonra üst kısma geçeceğiz. Mehmet'in el bileği elektronik, dirseği ise mekanik olacak. Diz altı protezleri de silikon sistemli olacak. Baston kullanmadan okula gidecek yemeğini yiyebilecek. Ancak Barış'ın durumu biraz daha ağır. O da bir ayda ayağa kalkıp yürüyebilecek ancak elini çok rahat kullanamayacak. Hedefimiz elini ağzına götürmesini sağlamak."