kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
KAYA GENÇ
SİNEFİL

Luc Besson'un keşfettiği çilli güzel

* Avustralya sırları: Avustralya filminin başrolü için Russell 'Yalanlar Üstüne' Crowe düşünülüyormuş önce... Fakat Crowe'un istediği ücretin yüksekliği Hugh Jackman'a yaramış. Başrol için düşünülen bir başka isim ise Kara Şövalye'de oynadığı için rolü reddeden Heath Ledger...
Prodüktörler çekimlerde kullandıkları atlar için gerekli parayı da Crowe'un gidişinden sonra bulmuş. Çekimler sürekli ertelenmiş, yönetmen Baz Luhrmann daha önce Moulin Rouge!'da birlikte çalıştığı Nicole Kidman için hazırladığı bu görkemli projeden hiç vazgeçmemiş.
Dokuz ay süren çekimlerden önce Kidman'ın Avustralya'da ailesiyle bol bol gezdiği söyleniyor. Güzel yıldız at binmiş ve hatta gaza gelip bir boğayı hadım etmiş. Ayrıca Kidman'ın filmdeki rolü senaryoyu okumadan, 'Luhrmann faktörü' yüzünden kabul ettiği de biliniyor.

* 2 genç kız: Bu hafta Şeytanın Pabucu ve Yağmurdan Sonra filmlerinde televizyon dünyasının iki güzel yıldızı, Aysun Kayacı ve Pelin Batu'yu seyredeceğiz. 1981 doğumlu Kayacı, Haydi Gel Bizimle Ol televizyon programında sivri görüşleri ve güzel duruşuyla tanındığı kadar, bir Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olarak da biliniyor.
Pelin Batu ise Kayacı'dan üç yaş büyük; Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Batu, aynı üniversitede doktora öğrencisi. Bu üniversiteli '2 genç kız'ı seyretmeyi çok seviyoruz.

* Taşıyıcı artık taşımasa: Transporter, karizmatik başrol oyuncusu Jason Statham'ın havalı kişiliği için izlenen, heyecanlı sahneleriyle sevilen bir film serisi.
Ama bu hafta gösterime giren üçüncü bölümle eleştirmenlerden itiraz sesleri yükselmeye başladı. İngiliz Empire dergisi Taşıyıcı 3'ü kendini fazla ciddiye almakla eleştirdi, dördüncü bölüm olmasın diye ricalarda bulundu. Filmdeki aşk sahnesi de büyük takip sahnesi de beğenilmemiş ayrıca.

* Taşıyıcı kızı rudakova:
Taşıyıcı 3'ün en ilgiye değer yanı olan kadın oyuncusu Natalya Rudakova'nın fotoğrafını görünce, kendisini daha önce Bond kızı olarak mı izledik, hatırlamaya çalıştık. Ama cevap olumsuz: Taşıyıcı 3, Rudakova'nın ilk filmi.

* Besson keşfetti: Rudakova New York'ta bir kuaförde çalışırken bir gün yönetmen Luc Besson tarafından keşfedilmiş. Hikâyeyi öğrenmek için Besson'a bağlanıyoruz: "Yanımdan geçti, yüzündeki çilleri ve mavi gözlerini fark ettim. Yanımda asistanım vardı, 'gördün mü kızı?' diye ona sordum. Elbette yanına gidip 'Ben Luc Besson'um!' desem koşarak kaçacaktı, asistanım da ona model olup olmadığını sordu. Kabul edince Paris'te 25 seanslık bir oyunculuk eğitimi yaptık kendisiyle. Altı ay çalıştık, yine Paris'te oyunculuk için hazır mı, son kontrolleri yaptık. Biraz korksun diye birkaç başka kızı da seçmelere çağırdık. Fakat Rudakova gayet iyiydi, çekimlere başladık..."