kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Kadınlar Hakkında Her Şey'in kadınları: Annette Bening, Debra Messing, Meg Ryan, Bette Midler, Eva Mendes.

Sinefiller için...

10.09.2008
* The X-Files: İnanmak İstiyorum'un çekimleri Kanada'nın Vancouver şehrinde gerçekleşti. Dizinin ilk beş sezonu da burada çekilmiş, ancak altıncı sezondan finale kadar yapımcılar çekimlere Los Angeles'ta devam etmeyi kararlaştırmıştı.

* Filmde, bir sahnede Scully bürosuna girmeye hazırlanırken dışarıda, bir bankın üzerinde filmin yönetmeni Chris Carter'ın oturduğunu görebilirsiniz. Bu Hitchcock usulü (bizde de bir ara Sinan Çetin yapıyordu) numaranın sahibi Carter'ın yönetmenlik dışında yetenekleri de var. Kendisi California Devlet Üniversitesi'nin gazetecilik bölümünden mezun olmuş. Surfing isimli dergiyi çıkardıktan sonra kendini senaryo işlerine vermiş. 1992'de 20th Century Fox'a The X-Files dizisini öneren de Carter'dan başkası değil. Yine Türkiye'de gösterilen Millennium dizisinin de yaratıcısı olan Carter, şık kıyafetlerden nefret ediyor. "Ortalıkta pahalı kıyafetlerle gezdiğim gün, umarım biri gelip de kafama bir tane sıkar," diyen ve doğaüstü olaylara merakını çok iyi bildiğimiz Carter'ın ağabeyi bir bilim adamı.

* The X-Fıles: İnanmak İstiyorum, oyuncu seçme uzmanı Randy Stone'a adanmış. The X-Files'ın hazırlıkları başladığında David Duchovny ve Gillian Anderson'ı Mulder ve Scully'i oynamaları için seçen Stone, geçen yıl ölmüş.

* Film boyunca meşhur The X-Files müziği üç yerde çalıyor. Açılışta, jenerik akarken. Kapanışta. Ve Mulder ve Scully, FBI merkezine girerken George W. Bush'un resminin önünde bir an durup ona baktıklarında. Düşününce bile insanın tüyleri diken diken oluyor!

* Bir Aradayız, Hepsi Bu'nun başrolünde Audrey Tautou var. Oysa ilk başta Charlotte Gainsbourg'un olması düşünülüyordu. Filmin yönetmeni ise Germinal'den hatırlayacağınız Claude Berri.

* Oyum Kime? hakkında yazan Roger Ebert, filmi Frank Capra'nın Mr. Smith Goes to Washington'ıyla karşılaştırmış. Variety'den Joe Leydon'a göre Çıkış Yok'un Hollywood'un düşük bütçeli 'B-filmleri'ne benzediğini söylüyor ve filmin hikâyesine bu tarzın uygun düştüğünü söylüyor.

* 1939 tarihli The Women'ın yeniden çevrimi olan Kadınlar Hakkında Her Şey'in bütün oyuncuları kadın... 1970'lerin sonunda (feminizm yükselişteyken) Hollywood The Women'ı yeniden çekmek istemiş, Jane Fonda, Barbra Streisand ve Faye Dunaway'li projeden son anda vazgeçilmişti.

* Tatil Kitabı'nın prodüktörleri Yamaç Okur ve Nadir Öperli'nin isimleri sinefillere tanıdık gelecektir. Kendileri Altyazı dergisini çıkaran ekipte yer alıyor. Zaten Fransa'da Yeni Dalga akımı da dergi yazarlarının film çekmeye girişmesiyle başlamamış mıydı? Darısı başımıza.

* Sihirli Orman filmi 2001 yılında çekilmiş. Avrupa'da bilgisayar destekli animasyon tekniği kullanılarak hazırlanan ilk uzun metrajlı film olma özelliği taşıyan Sihirli Orman'ın gösteriminin ne kadar geciktiğinin farkında mısınız?