kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Özel şaraplar için ısı kontrollü bir mahzen de var.

Yiyecek defilesi

24.12.2008
Favori süpermarketimin mimarisi ve iç tasarımı yenilenmiş. Gözü yoran her şey gitmiş, yiyecekler podyuma çıkmış. Alışverişkolik olarak bu kez yiyecekler arasındayım.....
Yılbaşı gecesi için evimde kalabalık bir davet veriyorum.
Yemeklerden süslemelere, sofra düzeninden eğlenceye kadar her şeyin dört dörtlük olması lazım. Süs işini Mudo Concept, IKEA ve Euroflora'dan rahatça çözdüm.
Süslerin renk ve çeşitlerinin her yıl nasıl da katlanarak arttığına inanamıyorum. Bir ara her oda için farklı bir temaya gitmeyi bile düşündüm. Ama sonra kendimi frenledim. Mesele süslerle bitmiyordu. Maksat alışveriş yapmaksa, karnı doyması gereken bir düzine insan; sırada da markete uğramak vardı.
Ayak alışkanlığından olacak, Kuruçeşme'deki Macrocenter'da buldum kendimi. Ama dış cepheden de anlaşılabilen bir farklılık vardı mağazada. Dekorasyonu tamamen değişmişti bir kere. Girişten itibaren tüm mağazayı görmek mümkündü.
Koridorlar genişlemiş, içeriye bir ferahlık gelmişti. Reyonların yerleri değişmiş, ama doğru bir düzenlemeye gidilmişti. Yeni ürünlerle beraber Macrocenter gerçek bir gurme süpermarket olmuştu.

TASARIM AUTOBAN İMZALI
Aradığım her şeyi, hiçbir görevliye danışmadan, rahatlıkla buldum. Zaten, kullanılan pastel tonlar ve ham meşe, gıdalardan başka bir şeyin gözünüze çarpmasını engelliyor. Daha sonra öğrendiğime göre, iç tasarımı ünlü tasarım ofisi Autoban yapmış. Bir kere en sevdiğim reyonlardan biri olan şarküteri, öne gelmiş ve büyümüş.
Çok sayıda peynir ve et çeşidi gelmiş. Mezelerde de yok yok.
Konyalı'nın yerel tatlarından birkaç tane aldım. Dondurulmuş olarak satılan özel yapım tortellini, Çin böreği ve mozzarella sticks'i mönüme ekledim. Dana bacon, kuzu füme, pesto soslu-mozzarella, peynirli piliç sarma, biberiyeli kuzu böbrek yatağı ve donmuş birkaç kokteyl ürünü almayı da ihmal etmedim ve yoluma devam ettim.
Meyve-sebze reyonunun gökkuşağından farkı yok. Bu kadar güzel renkleri ancak organik pazarlarda bir arada görebiliyorum.
İyi yemek için iyi şarap da şart. Özel yıllanmış şaraplar için ısı kontrollü şeffaf mahzenden, en âlâsını seçtim; o gece her şey kusursuz olmalı! Meğer davet ve partiler için profesyonel yardım da sunuyorlarmış ama ben bunu öğrendiğimde mönümü hazırlamış, alışverişimi de yapmış bulunuyordum. Gelecek sefere artık!

DOĞADA YÜZDE 100 ÇÖZÜNEN POŞETLER
Benim için günün sürprizi, Macrocenter'ın poşetleri oldu.
Türkiye'de ilk kez bir yerde 'doğada çözünebilir poşet' diye bir şeyin varlığını öğrendim. 'Oxo- bioçözünürlük' teknolojisi ile üretiliyor ve 24 ay içinde doğada yüzde 100 çözünüyorlarmış. Bu özel poşetler şimdilik yalnızca Kuruçeşme mağazasında var. Ocak ayından itibaren tüm şubelere yayılacakmış.