kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Diğer tüketici kredilerine göre daha avantajlı şartlar içeren yeni yıl kredilerinde faizler yüzde 0.99'dan başlıyor, kredi tutarları 10 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Bazı bankalar kefil de aramıyor. Vadeleri se 48 aya kadar uzuyor.
Büyük resim için tıklayın

Yeni yıl kredilerinde rekabet kızıştı, faiz % 1'e indi

Kerim KARAKAYA - EKONOMİ
24.12.2008
Kurban Bayramı'nın ardından yeni yıl kredileri için atağa kalkan bankalar yüzde 0.99'dan başlayan faizler, 2 Ocak'a kadar sürecek kampanyalarla müşteri kapma yarışına girdi..
Bankaların, özel günler için hazırladığı ihtiyaç kredilerinde rekabet kızışıyor. Bayram için yapılan kredi kampanyalarının ardından şimdi de yeni yıl için ihtiyaç kredisi atağına geçen bankalar, müşterilerine düşük faiz oranlarında kredi imkânı sunuyor. Diğer tüketici kredilerine göre daha avantajlı şartlar içeren kampanyalarda faizler yüzde 0.99'dan başlarken, kredi tutarları 10 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Buna karşın, bankaların faiz dışında kestiği "dosya masrafları" da müşterilerin hesaplarını yaparken dikkate alması gereken önemli bir masraf kalemi olarak dikkat çekiyor.

* İŞ BANKASI
"Yeni Yıl Kedisi" ile müşterilerine yüzde 1.79'dan başlayan imkanlarla kredi veriyor. 31 Aralık'a kadar geçerli olan kampanyada müşterilere 24 aya kadar vadeyle ve 10 bin YTL'ye kadar kredi imkânı tanınıyor.

* GARANTİ BANKASI
"Böyle 1 Kredi Yok!" sloganıyla duyurulan kampanyada krediler yüzde 1 faizlerden başlıyor. Garanti Bankası, müşterilerine 36 ay vade ve 5 bin YTL ile kredi imkanı tanıyor.

* VAKIFBANK
VakıfBank müşterilerine yüzde 0.99'dan başlayan faizlerle kredisi imkânı tanıyor. VakıfBank'ın kampanyasında vadeler 11 aya kadar uzarken, 7.500 YTL'ye kadar kredi kullandırılabiliyor.

* ŞEKERBANK
ŞekerBank bayram için açıkladığı kampanyasını aynı şartlarla yeni yıla kadar uzattı. ŞekerBank'ın kullandırdığı kredinin tutarı 5 bin YTL, vade 48 aya kadar uzatılabiliyor.

* YAPI KREDİ BANKASI
Yapı Kredi Bankası yılbaşına özel olarak yüzde 1.82 faiz oranıyla, 10 bin YTL'ye kadar varan kampanya başlattı. Yapı Kredi müşterileri krediyi 24 aya varan vade seçeneklerinden faydalanabilecek. Kampanya için son başvuru tarihi ise 2 Ocak.

* HALKBANK
"Hayallerim 2009" sloganıyla yeni yıl kredi kampanyası başlatan Halkbank, 3 bin YTL'ye kadar yüzde 1.49, 3 bin-5 bin YTL aralığı için yüzde 1.59 oranında faizle kredi imkânı sunuyor. Banka ayrıca kefil şartı da aramıyor.