kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet İyimaya

Yasada mülk sahibini kolladı '30 evi var' dedikodusu çıktı

Uğur BECERİKLİ - ANKARA
24.12.2008
Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, kiracıları yakından ilgilendiren tasarıda ev sahipleri lehine düzenlemeler isteyince 30'a yakın dairesi bulunduğu iddia edildi..
Ev sahibi-kiracı ilişkilerini düzenleyen Borçlar Yasa Tasarısı'nın ele alındığı Adalet Komisyonu'nun Başkanı Ahmet İyimaya, tasarıda ev sahipleri lehine düzenlemeler isteyince "kulislerin" en önemli dedikodu malzemelerinden biri oldu. İyimaya'nın 30'a yakın dairesi olduğu için ev sahiplerini koruduğu iddiaları kulislere yayıldı. İyimaya ise "Keşke o kadar dairem olsa. Makul sayıda var ama 15 yıldır bedava oturan da var" diye açıklama yaptı. Kiracıları koruyan hükümler içerdiği söylenen yasa tasarısındaki ilgili maddeler komisyondan ev sahipleri lehine düzenlemelerle geçti. Komisyon Başkanı İyimaya'nın, geciken kiralar için ev sahiplerinin sözleşme cezası ya da ileriye dönük kiraların tümünü isteyemeyeceğini düzenleyen maddeye karşı çıkması kulislerde de dedikodu ve esprilere neden oldu. Ödenmeyen kiralar için 2 katı ceza getiren hükmün tasarıya eklenmesinden sonra İyimaya'nın 30 dairesi ve kiracısı olduğu için böyle davrandığı öne sürüldü.

MAKUL SAYIDA EVİM VAR
SABAH'a konuşan İyimaya ise iddiaları yalanladı. İddialara güldüğünü belirten İyimaya, "Bu tasarıyı ben hazırlamadım. Hazırlanışında bulunmadım. Hiçbir önergem yok. Neden böyle bir dedikodu çıkarıldığını ben de bilmiyorum" dedi. 30 dairesi olmadığını belirten İyimaya,"Keşke olsa ama makul sayıda var. Herkesin birkaç evi var benim de var. 15 yıldır kiracım olan ve kira almadığım bir aile bile bulunuyor" dedi.