kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince

Kur politikasını değiştirmek için başka fırsat olmayabilir

23.12.2008
İş Bankası Genel Müdürü Özince kurun, kısa vadeli yabancı spekülatörün iradesine bırakıldığı kaygısı olduğunu belirterek "Kur politikasını gözden geçirmek için bir daha böyle fırsat bulamayabiliriz" dedi..
Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Kişisel kanaatim, kur politikasını gözden geçirmek için böylesine bir fırsatı bir daha bulamayabiliriz'' dedi. İş Bankası tarafından 'Finansal Dalgalanmaların Reel Sektöre Etkisi' başlığıyla Antalya'da düzenlenen İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın ardından değerlendirme yapan Özince, kur politikasına istikrar gerektiğini söyledi. Türkiye'de kurun kısa vadeli yabancı spekülatörlerin iradesine bırakıldığı gibi bir kaygı bulunduğuna değinen Özince, şöyle konuştu: "Bunu mutlaka gidermeliyiz. Benim kişisel kanaatim kur politikasını gözden geçirmek için böylesine bir fırsatı bir daha bulamayabiliriz. Şunu söylemek istiyorum: Kur politikasını değiştirmeyiz, ama kur politikasına etki eden unsurlarla ilgili bazı düzenlemeler yapabiliriz. Şu andaki sistemde konjonktür de sanki uygun veya uygun hale gelebilir.'' Özince, şu anda Türk lirası vadeli mevduatta parasını tutan çok ciddi sayıda kısa vadeli yatırımcı yabancı yatırım fonu bulunduğunu, bunun da değerinin 20-25 milyar YTL civarında olduğunu kaydetti.

'HANCI DEĞİL YOLCU'
Özince, bunların Türkiye'de uzun vadeli yatırımcı olmak için gelmediğini belirterek, "Bunlar hancı değil, yolcu. Onlar da gelip göçmen kuşlar gibi kısa bir dönem kalabilirler. Ama bu sürede bizim ticaretimizi bozacak, ülkemizin para politikasıyla ilgili çok etkin bir rol oynayacak inisiyatifi onlara tümüyle bırakmak doğru değil'' diye konuştu. Brezilya'dan örnek veren Özince, bu ülkede bu tip yatırımcılardan vergi alındığını ve bazı kısıtlamalara gidildiğini anlattı.
Haberin fotoğrafları