kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

43 yıl önce ölen bebek seçmen listesinde

Giriş Saati : 24.12.2008 13:47
Güncelleme : 24.12.2008 22:32
Yeni Haber
1965'te doğan ve aynı yıl içerisinde geçirdiği kızamık rahatsızlığı nedeniyle ölen Yeter Es isimli kız bebek, Isparta'da 2009'da oy kullanacak seçmen listesinde yer aldı.

Hatice Es ve Ali Es çifti, 1 yaşındayken kaybettikleri kızlarının ismini seçmen listesinde görünce şaşkına döndü. Seçmen listesinde, Tunceli'de doğup, ölen kızının ismini gören baba Ali Es, "1965 yılında Tunceli'de bir kızım oldu. İsmini Yeter koyduk. Ancak o dönemde kızamık salgını vardı ve aynı yıl içinde kızımı kaybettik. 4 yıl sonra Isparta'ya göç ettik. Bugüne kadar hiçbir listede kızımın ismi geçmedi. Kızım yaşasaydı bu yıl 43 yaşında olacaktı ve bugüne kadar kaç tane seçim atlattık. Şimdi nasıl oldu da 43 yıl önce kaybettiğimiz kızımın ismi seçmen listesine girdi anlamadık. Şaşkınlığımızı anlatacak bir söz bulamıyorum. Bunca yıl kızımın varlığından söz eden yoktu, seçmen listesine ismi taşındı. Anlam veremiyorum. Tunceli'de gerekli ölüm bildirimlerini yaptık ki bugüne kadar hiçbir kayıtta gözükmedi" diye konuştu.

ŞOK OLDUM

Seçmen listesinde 'Yeter Es' ismini görünce, ilk önce başka bir aileye mensup olduğunu düşündüklerini belirten Ali Es, "Adresi okuyunca şok oldu. Durumu anlayınca, hatanın nereden kaynaklandığını öğrenmek için Nüfus İl Müdürlüğü'ne gittim. Yetkililere durumu anlattım. Kızımın kayıtlardan silinmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedim" açıklamasında bulundu

43 YIL SONRA SEÇMEN LİSTESİNDE OLMASI İLGİNÇ


Haftada buna benzer en az 6 itiraz geldiğini belirten yetkililer, "Bu durum genellikle ölen kişilerin Nüfus Müdürlüklerine bildirilmemesinden kaynaklanıyor. Bize gelen itirazlarda genellikle kişinin öldüğü bildirilmiyor ve seçmen listesinde adı yer alıyor. Ancak 'Yeter Es' isimli kişinin durumu oldukça ilginç. Bugüne kadar hiçbir kayıtlarda gözükmemesi ve 43 yıl sonra bir seçmen listesinde var olmasını da biz Adrese Dayalı Nüfus Bildirim Sistemi'ne bağlıyoruz" diye konuştular.

(İHA)