kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bomba yüklü araç bulundu

Hüseyin KAÇAR / SABAH
24.12.2008
Diyarbakır'da terk edilmiş bir minibüste un ve şeker çuvalları arasına gizlenmiş 57 kilo TNT patlayıcı, roketatar, roketatar mermisi, bomba, silah ve çok sayıda mühimmat bulundu..
Diyarbakır'da daha önce polise ait servis aracına düzenlenen ve 4'ü polis 5 kişinin yaşamını yitirdiği terörist saldırının gerçekleştiği Aziziye mahallesi girişinde pazar gecesi yapılan güvenlik uygulamasını fark eden araç, ters yöne girerek, 'Peşmerge konutları' olarak da bilinen 450 Evler Mevkisi'ne doğru gitti. Araçtan şüphelenen güvenlik güçleri tarafından bölgede yapılan geniş çaplı operasyonda araç, şehir merkezi çıkışında stabilize yoldan kayarak çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bulundu.

PLAKA ÇALINTI
Uzmanlar, olası bir tuzaklamaya karşı titiz bir inceleme sonunda aracı açtıklarında, un ve şeker çuvalları arasında gizlenmiş patlayıcı, roketatar, roketatar mermisi, bomba, silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Yapılan inceleme sonunda minibüsün İstanbul'dan, plakanın ise Diyarbakır'dan çalıntı olduğu saptandı. Bombacı teröristlerin yakalanabilmesi için kent merkezinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

LONDRA'DAN DARBE
Valilik açıklamasında bomba yüklü aracın dağ kadrosuna gönderildiği belirtilerek, "Sürdürülen soruşturmalar neticesinde araç plakasının ve aracın çalıntı olduğu tespit edilirken, malzemelerin PKK terör örgütünün dağ kadrosuna gönderileceği tespit edildi. Kaçan araç şoförü ve olaya karışan diğer şahısların yakalanması için soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor" denildi. PKK'yı "Terör örgütü" ilan edip, yasaklayan ve örgütün mal varlığının dondurulması yönünde karar alan İngiltere, önceki gece terör örgütüne ağır bir darbe daha vurdu. Londra'da, terör örgütünün kontrolündeki bazı derneklere düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu ile aralarında bir dernek yöneticisinin de bulunduğu çok sayıda örgüt yandaşı gözaltına alındı. İngiliz polisinin, terör yasalarına dayanarak gerçekleştirdiği belirtilen operasyonlarda, terör örgütünün finansman ve kadro temini amacıyla yararlandığı derneklerin yanı sıra, dernek yönetici ve üyelerinin evleri ve araçlarında da geniş çaplı arama yapıldığı ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.