kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Veysel Eroğlu

Eroğlu: Hava temiz ölçüm cihazı bozuk

ANKARA
24.12.2008
Ankara'daki hava kirliliği iddialarını değerlendiren Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Sıhhiye'deki ölçüm cihazının değerlerin 100 katını gösterdiğini belirterek, "Herhangi bir problem yok" dedi..
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ankara'da hava kirliliği iddialarının gündeme gelmesine neden olan Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nün Sıhhıye'deki ölçüm cihazının arızalı çıktığını belirtti. Eroğlu, "Bu tamamen bir cihazın yanlış okumasından arızalı olmasından kaynaklanan bir husustur, Ankara'da hiçbir şekilde sınır değerleri aşan gerek kükürt dioksit, gerek asılı partikül madde açısından herhangi bir problem yoktur" şeklinde konuştu. Atatürk Orman Çiftliği'ndeki ağaçların bakımı ve yeni ağaç dikilmesi ile ilgili protokolün imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve bakanlığına ait seyyar, hassas otomatik ölçüm cihazını götürdüklerini kaydeden Eroğlu, "Sıhhiye'de yaptığımız ölçümlerde ölçüm değerlerinin 300 mikrogram/metreküp'ten düşük olduğu, bazı günlerde çok daha düşük olduğu görülüyor" dedi.

KAÇAK KÖMÜRLER
Eroğlu, Sağlık Bakanlığı'na ait Sıhhıye'deki ölçüm cihazının değerlerin 100 katını gösterdiğini belirtti. Eroğlu, hava kirliliğine kaçak kömürlerin neden olduğu iddialarına ise kaçak olması durumunda emniyetin, jandarmanın yakaladığını, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Niye bu kadar üzerinde duruluyor, bakın şu anda Ankara'nın havası pırıl pırıl, bazen sis olabiliyor, inversion hadisesi olabiliyor. Havadaki sisi hava kirliliği diye göstermek bilimsellikle bağdaşmaz" diye konuştu.