kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'da 32. duruşma Perşembe günü yapılacak

AA
Giriş Saati : 23.12.2008 17:22
Güncelleme : 23.12.2008 23:04
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması 25 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşması tamamlandı.

Mahkeme Heyeti, bir sonraki duruşmanın 25 Aralık Perşembe günü saat 09.30'da yapılmasını kararlaştırdı.

VURAL ERGÜL SAVUNMASINI TAMAMLADI

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, savunmasını tamamladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan avukat Vural Ergül, dünkü ara kararlarda hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildiğini anımsatarak, bu nedenle mahkemeye teşekkür etti.

Ergül'ün, soruşturmayı yürüten savcıları eleştirirken ''Savcının gerçekleri çarpıtma hakkı var mı?'' diye konuşması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ''Avukatın böyle bir hakkı var mı?'' dedi.

Soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini yıpratmak amaçlı olduğunu savunan Ergül, ''Tuncay Güney olmasaydı, bu dava da asla olamayacaktı. Güney'in mülakatı yok sayıldığında sanıklar arasındaki bağlantı, ortadan kalkar'' şeklinde konuştu.

Her gün internette MSN'de görüştüğü Güney'in ''Türkiye'ye gelmeyeceğini ve getirilemeyeceğini'' söylediğini öne süren Ergül, 2-3 ay önce yaptığı bir görüşmede de Güney'in kendisine ''Yener Yermez'in Murat Oğuz'un askeri olduğunu söylediğini'' savundu.

Ergül, Murat Oğuz üzerinden bir yere varılamayacağı anlaşıldığından, bu durumun daha sonra medyaya farklı şekilde yansıtıldığını öne sürdü.
Güney'in mülakatına ilişkin kaset konusunda ayrıntılı açıklamalar yapan Ergül, bu kasetlerin dosyaya giriş şekilleri itibariyle yasa dışı delil kapsamında olduğunu iddia etti.

Ergül, iddianamenin mahkemeye sunulmasının ardından savcıların iddianame ve eklerinde düzeltmeler yaptığını öne sürerek, dava dosyasına konulan ajandalar, telefon rehberleri ve görev listeleriyle ulusal güvenliğin riske sokulduğunu savundu.

İddianamede küfürler bulunduğunu da anlatan Ergül, iddianamede hangi küfrün kaç kez geçtiğini sıraladı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün'ün ''Bunları böyle okumanıza gerek yok. Daha önce de söylendi'' diyerek müdahale etmesi üzerine Ergül, ''Bu savcıların utancı, benim değil'' dedi.

Ergül, bir sanığın erkek muhabbeti sırasında cinsel içerikli bir konuşmasının da iddianameye alınmasını eleştirdi.

Müvekkili Vedat Yenerer hakkındaki tutuklama kararının nasıl verildiğini de anlayamadığını söyleyen Ergül, haksız tutuklama durumlarında tazminat davası açılabileceğini anlatarak, ''Sabahlara kadar (Baba, baba) diye ağlayan Vedat'ın 3 yaşındaki kızı Ayşe'nin hakkını nasıl tazmin edeceğiz?'' diye sordu.

YENERER'DEN ELE GEÇİRİLEN BOŞ KOVANLAR

Yenerer'den ele geçirilen bazı boş kovanların, örgüt silahı gibi gösterildiğini ifade eden Ergül, örgüte ilişkin delil elde edilemediğinden bu yola başvurulduğunu öne sürdü.

Ergül, ''Müvekkilim, ofisinde bulunan bu boş kovanları silahlar çiçek açsın mesajını vermek için getirmiştir. Bazılarının içine menekşeler yerleştirmiştir. Gelin görün ki şimdi terör örgütü üyesi olarak karşımızda'' diye konuştu.

Yenerer'in bu davaya Irak politikası konusunda yazdığı bir yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ibare nedeniyle dahil edildiğini öne süren Ergül, müvekkilinin tutuklanması için hiçbir haklı sebep bulunmadığını iddia etti.

Ergül, ''Ergenekon'' soruşturmasının 4 yıllığına planlandığını ve önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar olacağını öne sürdü.

Yenerer'in, yazıları konusunda Veli Küçük'ten talimat aldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını ifade eden Ergül, ''Müvekkilim hiçbir zaman kalemini satmayacak, her daim namusuyla, şerefiyle yazacak bir yurtseverdir'' dedi.

Ergül, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istediğini, bu talebi reddedilecekse kararın gerekçesinin her zamankinden farklı ve ayrıntılı olmasını beklediğini söyledi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Ümit Oğuztan'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediliyor.

Bu arada, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Başkan Şengün, tutuklu sanıklardan Oğuz Alpaslan Abdulkadir'in hastaneye gönderildiğini bildirdi.

Öte yandan, avukat Ergül'ün savunma yaptığı sırada bir anlık uykuya dalarak, başı yasladığı kolundan düşen tutuklu sanık Sami Hoştan, salonda kısa süreli heyecana yol açtı.