kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Spor ayakkabı ve kar botu karışımı olan Snowjoggers’ları en çok gençler seviyor.

Yeni sezonun çirkin botları

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
18.12.2008
Her sezon bir ayakkabı, 'çirkin ama rahat' olduğu için modaya dönüşür. Bu senenin fenomeni ise kar botlarıyla spor ayakkabı karışımı olan, Snowjoggers'lar..
'Yeni Ugg'ları takdimimdir. Ama yanlış anlaşılmasın; Ugg'ların eskidiği falan yok. Stilistler ve moda editörleri, Ugg botların artık 'perma trend' yani kalıcı trend olduğu konusunda hemfikir. İngiltere'de bir yıl içinde satışlarını yüzde 400 artıran botlar, 'moda', trendy' gibi sıfatlardan kurtuluyor, kış gardıroplarının vazgeçilmez aksesuarları haline geliyor. Danimarka çıkışlı Snowjoggers'lara yeni Ugg'lar denmesinin nedeni, konforun yine estetikten önce gelmesi. Ugg modasını hızlandıran Hollywood desteği faktörü de mevcut yine, elbette. Kışlık botların modasının, her seferinde ılıman iklimli Kaliforniya'dan dünyaya yayılması da ayrı bir çelişki ya, neyse...

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİ GİYİYOR
Kopenhaglı tasarımcı Eik Braun Ottosen'in icadı olan Snowjogger'lar, isminin de çağrıştırdığı gibi karda koşmayı mümkün kılıyor. Biraz kar botu gibi, biraz da sneaker havasında. Tabanının spor ayakkabılardan farkı yok. Materyal olarak bu kış sıkça kullanılan kabarık kumaşların tercih edilmesi, 'moda olma', 'tutulma' hızını artırıyor. Ekoseli modellerin de aynı düşünceyle üretildiği belli. Renkli modeli ise bu sezonun baskın trendlerinden 1980'ler modasına göz kırpıyor; gençlerin alışveriş listesinin baş sıralarına yerleşiyor. Moda dergileri, aylardır bu kışın en çok aranan botları olduklarını yazıyor. Snowjoggers'lar Lindsay Lohan, Paris Hilton, Victoria Beckham, Sienna Miller ve Liv Tyler gibi ünlülerin ayağında görüldükten sonra satış rekorları kırmaya başladı. Ya jean üzerine giyip paçalarını içine sokuşturuyorlar, ya taytlarla beraber kullanıyorlar, ya da yine Ugg'lar gibi kısa elbiselerle deniyorlar. Bu botlar, bol renk ve material seçeneği ile her yaşa hitap ediyor. Avrupa'da çok moda olan Snowjoggers'lar, Urban Outfitters, Topshop gibi mağazalarda satılıyor. En büyük hayranları ise, moda trendlerini dünyadan iki yıl ileride tüketen, Japonlar. Telefonla ulaştığım Snowjoggers yetkilileri, su geçirmeyen botların kış koşullarına çok uygun olduğunu söylüyor. Soğuktan, kardan, kara kışla mücadeleden, İskandinavlardan daha iyi kim anlar ki zaten? Tabanını, spor ayakkabılardan esinlenmişler; "Hem çok rahat hem de ayağa destek veriyor," diyorlar. Snowjoggers'ların hızlı benimsenmesinin bir diğer nedeni de botların üreticisi Rubber Duck firmasının sosyal sorumuluk projelerine destek olması. www.rubberduckbrand.com adresinde satılan plastik ördeklerin tüm geliri, (SMILE) projesi kapsamında, ördeklerin üreticisi Bangladeşli kadınlara gidiyor.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİM VAR
Snowjoggers'lar henüz Türkiye'de yok. Ama botların resmi sitesi www.rubberduckbrand.com Türkiye'ye de gönderim yapıyor. Sitede ayrıca renk renk espadriller, 'plim sole' denen Keds tipi ayakkabılar, parlak renklerde güneş gözlükleri ve şallar da satılıyor.
www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları