kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Şükrü Dudu (ortada) ekibine çok güveniyor.

2009'da saçlar düz ve perçemli

NESLİHAN TUNÇ
18.12.2008
Ünlülerin berberi Şükrü Dudu, 2009 erkek saç modası doğrultusunda yeni bir koleksiyon hazırladı. işadamından çılgın gençlere kadar farklı yaş gruplarına ve statülere hitap eden koleksiyonda doğallık ön planda..
"Erkeklerin de saç modası olur mu?" demeyin. Günümüz erkekleri bakım ve güzellik söz konusu oldu mu kadınlardan geri kalmıyor. Hoş görünmek için cilt bakımından, manikür, pedikür ve ağdaya kadar birçok yönteme başvuran Türk erkekleri özellikle saç konusunda pek bir hassas. Durum böyle olunca da hizmetler de çeşitleniyor. Sanatçılardan siyasetçilere, işadamlarından playboy'lara bir çok ünlü ismin berberi olan Şükrü Dudu, bir ilke imza atıp Türkiye'de ilk kez bir erkek saç koleksiyonu hazırladı. Şehirli Türk erkeklerinin giderek daha çok bakımına özen gösterdiğini söyleyen Dudu, saçın önemini şöyle açıklıyor: "Bakımsız erkekler geçmişte kaldı. Giyimden, cilt bakımına ve saça kadar her türlü detay düşünülüyor. Bir bütünlük var. Bize gelenler metropol erkeği yani bakımlı erkek. Şehirde yaşıyor, kendine bakıyor, saçı başı düzgün. Çünkü erkek zaten makyaj yapamadığına göre saçına özen göstermek zorunda. Belki bir de kaşını düzelttirir. Eskiden manikür pedikür yaptırmak lükstü. Artık çok doğal bir ihtiyaç halini aldı. Ağda bile çok yaygınlaştı. Sırt kıllarını aldıranlar çok fazla. Bundan en çok eşleri memnun oluyor. Çok ünlü bir işadamına yaptık, ertesi gün karısı arayıp bana teşekkür etti." Şükrü Dudu'nun 2009 yılı için hazırladığı koleksiyonla ilgili ise şunları söylüyor: "Yurtdışına çok sık gidip geldiğim için hep böyle bir koleksiyon hayalim vardı. Bu çalışma Türkiye'de bir ilk oldu. İlk kez bir erkek berberi erkek saç modasıyla ilgili bir koleksiyon hazırlıyor. Farklı yaş ve statü gruplarına göre oluşturduk koleksiyonu. Çok emek verdik. 10 manken kullandık. Koleksiyon dört temadan oluştu, bunları da kendi içinde dörde böldük. Güzel modeller çıktı ortaya. Ben burada yaptığım saçları herkesin görmesini ve kullanmasını hedefledim. " Şükrü Dudu şu sıralar tüm dünyada düz saçların çok moda olduğunu söylüyor: "Düz, önler biraz uzun ve öne düşen perçem... İşte bu model çok moda. Düzlük çok önemli. Düz değilse bile biz özel bir defrize yöntemiyle düzleştirebiliyoruz. Bu düzlük üç ay gidiyor ve hiçbir zararı yok. Koleksiyondaki modellerimizden biri olan Mehmet Aslan'da defrize kullandım, çünkü onun saçları biraz dalgalı ve kabarık. Şimdiki modaya uyup saçlarını düzleştirdik, çok hoş oldu. Tam modaya uygun oldu."

GERİYE TARANAN SAÇLAR
Önümüzdeki yılın favori saç modelleri arasında, saçı geriye doğru tarayıp jöleyle yapıştırmanın çok moda olduğunu söylüyor Dudu: "George Clooney'nin saçı bu model. Brad Pitt'in saçı öne doğru perçemli. Artık dünyadaki tüm trendler Türkiye'de de yakından takip ediliyor. Özellikle yılbaşı gecesi dışarı çıkacak olanlar için bu geriye doğru yapıştırma modelini tavsiye ediyorum. Bütün saçlarını Valentino gibi geriye yapıştırıp, dar İtalyan tarzda bir kıyafet giyebilirler." Birçok müşterilerinin tarz danışmanlığını da yaptıklarını söyleyen Şükrü Dudu, dizilerdeki karakterlerin bile saç ve sakalını belirlediklerini belirtiyor: "Adam katili oynuyorsa, ona göre saçını dağınık yapıp sakal bıraktırıyoruz. Yönetmen müşterilerimiz sadece saçı değil dizilerin oyuncularını bile bize soruyorlar."
Haberin fotoğrafları