kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Ugg marka botlara Londra sokaklarında sıkça rastlanıyor.

Londra sokaklarında son durum

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
12.12.2008
Hava soğuk olsa da, Londralı gençler kendilerini ifade edecek bir kanal buluyor. Kıyafetler görünmüyor belki ama, aksesuarlar konuşuyor! ..
Sokak modası trendlerini yaratmada en başarılı şehirlerden biri, Londra. Konumu sayesinde bu trendleri dünyaya ihraç etmekte de üzerine yok. Kışa girdiğimiz şu günlerde ise sokaklara koyu renkler hakim.
Gençlerin farklı ve yaratıcı kıyafetlerini kalın paltolar altından seçmek zor. Bere, atkı, çanta gibi aksesuarlarla birbirlerinden farklılaşıyorlar. Ve tabii bir de ayakkabılarıyla.

LOAFER'LARINIZI ÇIKARIN
Sivri burunlu Oxford modeller çok moda. Özellikle metalik renkler tercih sebebi. Karda kışta bile stilinden ödün vermek istemeyenler, dore Oxford'lardan şaşmıyor.
Ünlü mağazalardaki stoklarından görebildiğim kadarıyla loafer'lar da sokak modasına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 1990'lardan kalma George Hogg'larınız hâlâ sağlamsa, bir cila sürmenizde fayda var derim.
Çok yürünen bu şehirde, babetlerin saltanatının hiç bitmeyeceğini tahmin ediyorum. Tek rakipleri Mary-Jane'ler. Onların da şimdilik topukluları daha gözde. Paris sokaklarında popülaritesine şahit olduğumuz motorcu botları burada da pek tutmuş. Motorcu modeli olmasa da botların üzerinde en az bir tane toka bulunması şart. 625 pound'luk fiyatına rağmen 'arzu nesnesi' ise, Chloe'nin hem tokalı, hem de bol zımbalı botları.
Kış mevsimi Ugg'ları da şart koşuyor tabii. Ama moda kurbanlarının yılmaz saldırıları sonucunda Ugg'lar da sahte pazarına düşmekten kurtulamamış. Her köşe başında 5-10 pound'a satılan Ugg benzeri botlar görebiliyorsunuz. Şahsen bu 'heves' geçtiği için, botlarımı daha bir gururla giyeceğime seviniyorum. Moda kurbanlarının yeni 'Ugg'ları ise Snowjoggers olacak. Bu ismi bir yere not alın.
Çantalar çok çeşitli. Yine de vintage görünümlü; floral desenli çantalar ile kuş tüyü portföylere ilgi yoğun. 'Duffle bag' denilen spor çantalar, şık kıyafetleri tamamlamak için bile kullanılıyor.
Ayakkabılarda olduğu gibi, onlarda da metalik renkler makbul.
Çoraplar, sezonun 'it' aksesuarları olmaya devam ediyor.
Her renk ve desene rastlamak mümkün. Bu kadar çok çeşit arasında farklılaşmak isteyenler ise ya dizaltı neon spor çoraplara ya da iki bacağı farklı renkli olan külotlu çoraplara yöneliyor.

'KIRO MODASI' GELİYOR
Takılara gelince... Aşırı büyük kolyeler çok moda. Tek tük görünen turkuvaz takıların yaza doğru popülerleşeceğini söyleyebilirim. Altın saat merakı, Swatch'un Villains koleksiyonu ve Casio'larla tavan yapmış. American Apparel ise 'kıro modası'nın neferliğini yapmakta kararlı.
Milano'daki Esse- Pi'nin 1970 ve 80'lerde ürettiği altın zincirlerin lisansını almışlar. Çok yakında bağrı açık, kalın altın zincirlerle gezen gençler görmeye başlarsanız, şaşırmayın.
Takılardaki Mickey Mouse temasını da atlamamak lazım. Nisan ayında daha ilk sinyallerini görüp haber verdiğim fareler, her yeri basmış. Mickey Mouse, bayağı bayağı cool olmuş. Sırada maziden yeni bir kahraman daha var; Garfield.
Giyimde ise, grunge ve punk temaları hakim. Erkekler kıyafetlerini mutlaka ekose gömleklerle tamamlıyor. Kadınlar lateks tayt üzerine asimetrik uzun tünikler, üzerine de militer ceketler giyiyor.
Taytların yine metalik renkleri revaçta. Bir de yine gelecek sezonlar moda olacak, Afrika desenlileri.
www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları