kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İş çıkışlarının en 'canlı' geceleri

12.12.2008
Hafta boyunca çalı.maktan yorulanlar, cuma geceleri i. çıkı.larında ya da cumartesileri, canlı performansları dinlemek için gecelere akın ediyor..
Çalışanların, cuma geceleri iş çıkışlarında eğlenmek için tercih ettiği, birçok ünlü ismin ve grubun canlı performanslar sergilediği mekânlar İstanbul gece hayatında farklı bir yere sahip. Bu mekânlardaki konserler çoğunlukla gece yarısından sonra başladığı için önce barlarda ya da restoranlarda takılanlar haftalar öncesinden aldıkları biletleri ile gece yarısından sonra bu mekânları dolduruyor. Yüzlerce kişinin sıkışık ama hallerinden oldukça memnun olarak dans ettikleri bu mekânların büyüsü ünlü isimlerle aynı havayı solumaktan geliyor.

MOJO
Canlı performans sevenlerin adresi

Mojo kendine ait özel bir müşteri kitlesi bulunan, Beyoğlu'nun en önemli canlı performans mekânlarından.
Büyük Parmakkapı Sokağı'nın sonlarında yer alan mekânda Duman, Kurban, Mor ve Ötesi gibi günümüzün ünlü grupları ilk performanslarını gerçekleştirdi.
Zaman zaman kapı girişindeki kimlik kontrolleri sıkıcı gibi görünse de, Mojoseverler bunun kendileri açısından avantaj olduğunu düşünüyor.

PORTRELER:
Tayfun Talipoğlu Yaş: 47 Mekân: Jolly Joker Balans

Televizyon basınının samimi sesi olarak tanınan Tayfun Talipoğlu, Ankara'da yaşıyor. Haftada en az iki defa İstanbul'a geliyor. Asmalımescit'te demlendikten sonra canlı müzik yapılan mekânlara gidiyor. Leman Sam'ı mutlaka takip ediyor. Gece en az iki mekân değiştiriyor.

İnci Karaca Yaş: 26 Mekân: Jolly Joker Balans
Sadri Alışık Tiyatrosu'nda oyuncu. Önceleri Etiler'de takılırken son bir yıldır canlı performansların yapıldığı Taksim'i tercih ediyor. Votka gibi içimi kolay ama sert içkileri seviyor. Gece tek bir mekânda takılmayı tercih ediyor. Gece onun için 04.00 sularında bitiyor.

Özge Tığlı Yaş: 27 Mekân: Studio Live
Bir reklam ajansında çalışıyor.Bahçelievler'de oturuyor. Hafta sonları bir barda DJ olarak çalışıyor. Canlı müzik yapan mekânlar, öncelikli tercihi oluyor. En sevdiği grup Red Hot Chili Peppers.

Evren Habduni Yaş: 28 Mekân: Mojo
Bir ajansta reklamcı olarak çalışıyor. Önce bir mekânda oturarak içtikten sonra dans edeceği yerlere gece yarısından sonra gidiyor. Haftanın yorgunluğunu atmak için takip ettiği grupların ya da sanatçıların canlı performanslarını dinliyor. Sabaha karşı 05.00 gibi evinde oluyor.

Evlin Direk Yaş: 30 Mekân: Jazz Stop
Genelde votka içiyor. Kimya mühendisi. Çamlıca'da oturuyor.
Hafta içi gürültülü olmayan kafe-bar tarzı mekânları tercih ediyor.
Hafta sonu yakın arkadaşlarıyla birlikte hareketli mekânlara gidiyor. Genelde yabancı pop, Türkçe pop dinliyor. Yüksek Sadakat ve Gece Yolcuları favorileri.

Alper Bagana Yaş: 26 Mekân: Studio Live
Gece hayatının içinde olan bir isim. Kendisi de profesyonel bir müzisyen.
Onun işi de barlarda canlı performanslar yapmak. Eğlendiği mekânlar da çaldığı mekânlarla aynı. Bir gün tanınmış bir müzisyen olmayı ve sadık hayranlarının doldurduğu mekânlarda çalmayı hayal ediyor. Onun için gece, gün ışımadan bitmiyor. Eve gittiğinde hali varsa yarım saat bilgisayarın başında takılıyor ve ardından uyuyor.

JOLLY JOKER BALANS
Şövalyelerin koruduğu bir eğlence sarayı

Balo Sokak'ta, Nevizade Sokağı'nın bitiminde yer alan Jolly Joker Balans'ta karşınıza çıkan şövalye heykellerini görünce kendinizi bir Ortaçağ kalesine gelmiş hissedebilirsiniz. Leman Sam, Teoman, Nev, Işın Karaca ve Yeni Türkü, Binboa sponsorluğundaki Jolly Joker Balans'da sahne alan bazı ünlüler.

HAYAL KAHVESİ
'Zip'lenmi. hayaller...

Hayal Kahvesi, Büyük Parmakkapı sokakta Alice Harikalar Diyarı'nı andıran ufak bir kapının ardında 'zip'lenmiş bir hayal ve eğlence mekânı adeta. Bir yer bu kadar ufak ve kalabalık olur da nasıl can sıkmaz, aksine insanın içine bir ferahlık verir anlamak mümkün değil.
İşletmecilerin samimiyeti ve Mirkelam, Şevval Sam ve hayranları olan birçok sanatçıyla bu kadar yakın olabilmek bu mekânı özel kılıyor. Konserler genelde gece yarısından sonra başlıyor.

STUDIO LIVE
Eğlencenin çanları burada çalıyor

Sakızağacı Surp Asdvazazin Kilisesi'ne ait bir binada yer alan Studio Live, yapıldığı yıllarda kilise personelinin ikametgâhıymış. Studio Live'da bugün MFÖ, Emre Aydın, Bülent Ortaçgil ve Ezginin Günlüğü de sahne alıyor, 70'lerden 90'lara Türkçe pop partileri, ayrıca 70'lerden 90'lara kadar uzanan yabancı pop şarkılarının çalındığı Oldies Party düzenleniyor.
Haberin fotoğrafları