kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İzin almadan TV'lere çıkma"

Giriş Saati : 19.12.2008 21:08
Güncelleme : 19.12.2008 23:14
Yeni Haber
CHP'li Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için söylediği "Anne tarafından etnik kökenini araştırırsanız görürsünüz" sözleri CHP'de tepki gördü. Baykal, "Sözlere üzüldüm, yanlış olmuş" derken, Arıtman, Grup Başkanvekilleri tarafından yazılı olarak "Bu konularda televizyonlara çıkma. Eylemin devamı halinde tüzük ve grup iç yönetmenliğinin uygulanması zorunluluğu doğacaktır" diye uyarıldı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a, 2 televizyonun ana haber bültenine grup yönetiminden izinsiz katıldığı için uyarı yazısı gönderildi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay imzasıyla gönderilen yazıda, şöyle denildi: ''18 Aralık 2008 tarihinde Star TV'de saat 19.00'da yayınlanan ana haber bülteni ile Habertürk TV'de saat 22.00'de yayınlanan ana haber bülteninde yer aldığınız izlenmiştir. Grup Başkanlığının 21 Ağustos 2007 tarihli ilgili yazısıyla (Grup üyelerimizin televizyon kanallarından aldıkları çağrıları grup başkanvekilleriyle gerekli mutabakat sağlandıktan sonra yanıtlamaları) bildirilmişti. Keza, bu konuda değerli milletvekillerimize ısrarla hatırlatılma yapıldığı malumunuzdur. Buna karşın yukarıda belirtilen televizyon programlarına hiçbir Grup Başkanvekiliyle görüşmeden ve mutabakat sağlanmadan katılmanız, grup içyönetmeliği ve grup disiplinine aykırıdır. Bu eylemin tekrarı halinde içyönetmeliği ve grup disiplin hükümlerinin uygulanması zorunluluğu doğacaktır.''

ARITMAN'IN SÖZLERİ

Canan Arıtman da yaptığı açıklamada, bütün milletvekillerine bu tür yazıların gönderildiğini söyledi.

Yazının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili söylediği sözler nedeniyle gelmediğini savunan Arıtman, ''Bana gelen yazı, tamamen tüzüğümüze göre gönderilmiştir. Cumhurbaşkanı Gül ile herhangi bir alakası yok. Disipline sevk etme olayı da yok. Olsa bilgim olur. Savunma alınmadan kimse hakkında ceza uygulanmaz. Zaten izinsiz televizyon programlarına katılmak da disiplin suçu değil' diye konuştu.