kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sevgi Erenerol, Türk Ortadoks Kilisesi'nin kurucusu olan dedesi Papa Eftim'in 1919 yılında İstanbul Patrikhanesi'nin ve Avrupa devletlerinin Anadolu üzerindeki planlarını bozduğu için bu operasyona dahil edildiğini söyledi.

Kiliseyi Truva'ya benzetti

Veli SARIBOĞA - SABAH
19.12.2008
Ergenekon duruşmasında dün savunma yapan Türk Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Sevgi Erenerol "İstanbul'da bırakılan Fener Rum Patrikhanesi içimizdeki Truva atıdır" suçlamasında bulundu..
Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesi ile yargılanan, Türk Ortodoks Kilisesi'nin basın sözcüsü Sevgi Erenerol, kendisine yöneltilen iddialara yaptığı "tarihi" savunma ile yanıt verdi. Erenerol dedesi Papa Eftim tarafından Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreçte İstanbul Patrikhanesi ile Türk Ortodoks Patrikhanesi arasında yaşanan sorunları anlatarak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Tehcirde Ermeni denilen, ancak çoğunluğu Türk Hıristiyanlardan oluşan nüfusun etkilendiğini ileri süren Erenerol, "İstanbul dışına çıkartılması istenen Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'da bırakılmıştır. Bugün neden İstanbul'da bırakıldığı daha iyi anlaşılmaktadır. İçimizdeki 'Truva Atı'dır. Mübadele ve 'tehcirden' bugün Türkiye sorumlu tutulmaktadır" dedi. Erenerol, Ayasofya Müzesi'nin 'Türk da bulunan bazı yazıların 'erken Türkçe' örneklerinden olduğunu ifade etti.

'ERGENEKON YAYILACAK'
Erenerol davaya Ergenekon isminin verilmesinin Türkiye'nin lehine olabileceğini, yurtdışında 1958 yılında maymunlar üzerinde yapılan bir deneyi örnek vererek anlattı. Maymunların şartlandırılmasının diğer maymunlara zihinsel dalgalarla yayıldığını söyleyen Erenerol, şöyle devam etti: "Unutulan Ergenekon ismini 70 milyon Türk'ün telaffuz etmesini sağladı. Böylece zihinden zihine, belirli sayıda aktarılınca onun yeniden doğmasını sağlayacak." Hakkındaki iddiaları reddeden Erenerol "Bu örgütle ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Kilisede gizli toplantılar yaptı iddiasını kabul etmiyorum" dedi.