kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek iddiaları yanıtladı

Giriş Saati : 19.12.2008 14:44
Güncelleme : 19.12.2008 18:27
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SESAR adlı firmaya herhangi bir para ödemediğini, herhangi bir anket de yaptırmadığını iddia ederek, "Bu tamamen o dönemde Ergenekon mensubu olduğu ortaya çıkan Türkiye'yi karıştırmak maksadıyla iş yapan bir kişinin tezgâhıdır. Sadece ve sadece tezgahtır. Ben böyle bir para ödemedim. Ben böyle bir araştırma yaptırmadım" dedi.

Gökçek, Ergenekon ile ilişkilendirilen SESAR'a "Erdoğan nasıl yıpratılır" araştırması yaptırdığı ve bunun karşılığında 354 bin YTL ödediği şeklindeki iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

İddiaların tamamen asılsız olduğunu söyleyen Gökçek, SESAR Başkanı İsmail Yıldız ile Demokrat Parti'nin kuruluş çalışmaları sırasında tanıştığını savundu. Gökçek, şöyle konuştu:

"SESAM denilen firma, benim Demokrat Parti Kuruluş hareketi sırasında yanıma gelen, 'işte ben anketçiyim size yardımcı olmak istiyorum filan' diyen birisi. Kendi kendine gitmiş birtakım anketler yapmış. Bu anketler bana intikal etmiş filan değil. Seçim geçti bir de baktım ki önümde bir fatura. Ne kadar sonra geldi tam da hatırlamıyorum. 300 küsür milyar liralık bir fatura. Açtım telefonu son derece ağır hakaretlerde bulundum. ' Ne danışmanlığı yaptın? Benle kaç sefer oturdun konuştun ?' diye sordum'. Belli ki işte Ergenekoncu olduğu da daha sonra ortaya çıktı, tezgâhçının birisi. İşte günün birisinde kullanılsın diye bunu yapmış."

SESAR tarafından gönderilen fatura konusunda avukatına talimat verdiğini ve avukatının gerekli işlemleri yaptığını anlatan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ondan sonra da ses çıkmadı. Para filan ödenmiş değil. Kesinlikle böyle bir ödeme yoktur, varsa böyle bir ödeme bulsun makbuzunu çıkarsın. Böyle bir para ödenmemiştir. Faturayı dikkatle incelerseniz saçma sapan yazılar var. Böyle fatura mı olur ? Böyle aptalca fatura mı olur ? Melih Gökçek bir iş yaptıracak olsa böyle fatura ile iş yaptırması mümkün mü ? Bu tamamen o dönemde Ergenekon mensubu olduğu ortaya çıkan bir kişinin Türkiye'yi karıştırmak maksadıyla birçok iş yapan bir kişinin o dönemdeki başka bir tezgahı. Sadece ve sadece tezgahtır. Ben böyle bir para ödemedim. Ben böyle bir araştırma yaptırmadım. Tamamen sahtekarlıktır."

(ANKA)