kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mahkeme, bilirkişi listelerini istedi

Giriş Saati : 19.12.2008 19:34
Güncelleme : 19.12.2008 23:14
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme Heyeti, emniyet ve jandarma ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğünden, el bombaları konusunda bilirkişilik yapabilecek 3'er kişilik bilirkişi listelerini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün ara kararları açıkladı.

Kerinçsiz ve avukatlarının talepleri doğrultusunda Ümraniye'de ele geçirilen bombaların imhasına ilişkin herhangi bir görüntü kaydının olup olmadığının İstanbul Emniyet Müdürlüğünden sorulmasına karar veren Mahkeme Heyeti, eğer görüntü varsa bir örneğinin mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı.

Heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, MKE Genel Müdürlüğüne ayrı ayrı yazı yazılarak, el bombaları konusunda bilirkişilik yapabilecek bilgi ve deneyime sahip, 3'er kişilik bilirkişi listelerinin tespit edilerek mahkemeye gönderilmesine karar verdi.
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden Heyet, bir sonraki duruşmayı 22 Aralık Pazartesi günü saat 09.30'a bıraktı.

IŞIKLA SELAMLAŞMA
Bu arada, duruşmanın ardından salondan çıkartılan bazı tutuklu sanıklar cezaevine götürülmek için ring araçlarına alınırken, kendilerini dışarıda bekleyen yakınlarıyla selamlaşmak için çakmaklarını yaktı.

Bu sırada, sanık yakınlarının da cep telefonlarının ışıklarını yakıp el sallayarak karşılık vermesi dikkati çekti.