kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Angel Gurria

'Para Fonu normalleşmeye doğru bir köprü faydalanın'

15.12.2008
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, IMF ile anlaşmayı 'normalleşmeye giden bir köprü' olarak niteledi ve bu konuda boşu boşuna strese girmenin anlamsız olduğunu söyledi..
Göreve geldiğinden bu yana en çok ziyaret ettiği ülke Türkiye olan OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, IMF ile anlaşmanın Türkiye için önemine vurgu yaparak "IMF anlaşması, normalleşmeye doğru bir köprü" dedi. "Küresel Ekonomi ve Türkiye" konulu toplantıya katılan OECD Genel Sekreteri, anlaşmada bazı şartların olmasını doğal karşıladığını belirtti ve ekledi "Bu kurum sizindir, istifadenize açıktır. O halde bundan faydalanın."

BU VİRÜS HERKESE BULAŞTI
Piyasaların çalışmadığı, yeniden finansmanın işlemediği, en temel anlaşmaların bile bankalarca fonlanamadığı bir ortamda IMF'nin devreye girmesinin doğal olduğunu belirten Angel Gurria, "Bunun ülkenin egemenliğiyle alakası yoktur. Türkiye zaten IMF'yi çok iyi tanıyor. IMF de Türkiye'deki durumu çok iyi anlıyor" dedi. Dünyada yaşanan krizi bir virüse benzeterek herkese bulaştığını söyleyen Angel Gurria, Türkiye'nin son yıllardaki yapısal reformlarını övdü. Gurria ayrıca Türkiye'nin beklenmeyene hazırlıklı olduğunu ve krize güçlü girdiğini belirtti. Türkiye'nin AB sürecindeki ilerlemesine de dikkat çeken Gurria, üyelik konusunda ekonomik alan dışında da yapılması gereken çok şey bulunduğunu ifade etti. Gurria, AB üyeliği için yapılan çalışmaların, Türkiye'nin krize daha hazırlıklı girmesine katkı sağlayıp sağlamadığının değerlendirilerek, bu durumun takdir edilmesi gerektiğini kaydetti. Angel Gurria, ayrıca Türkiye'nin büyüme hızının resmi olarak yüzde 1.6 düzeyinde olacağını dile getirerek, 2009'un oldukça zor ve kötü bir yıl olacağını belirtti. Gurria'ya göre bu sene OECD'de yüzde sıfır olan büyüme hızının Türkiye'de yüzde 3 olması bile bir başarı.