kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sorumluluk artıyor, hak genişliyor..... İşveren - işçi ilişkisine yeni bir açılım getirecek tasarıya göre işveren istihdam ettiği personelinin sağlığından huzuruna kadar her konuda sorumlu olacak. İşçi de bu sorumluluğa aynı şekilde cevap verecek.

İşveren işçilerini cinsel tacizden de koruyacak

ANKARA
15.12.2008
Türk Borçlar Kanunu Tasarısı yasalaşırsa işveren, olası bir tacize karşı işyerinde güvenlik sistemi kurmak zorunda kalacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
İşveren işçilerini cinsel tacizden de koruyacak
TBMM Adalet Komisyonu'nun görüşmelerine bu haftadan itibaren devam edeceği 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu Tasarısı, işverene daha fazla sorumluluk yüklüyor. Tasarıya göre, işveren, hizmet ilişkisinde işçinin kişiliğini korumak ve saygı göstermekle yükümlü olacak. Kadın ve erkek işçilerin cinsel tacize uğramamaları ve cinsel tacize uğramış olanların daha fazla zarar görmemeleri için gerekli önlemleri almakla yükümlü olacak işveren bu amaçla, işçilerin derhal yardım isteyebilecekleri "güvenlik sistemi kurma" ve "güvenlik personeli bulundurma" önlemlerini hayata geçirecek. İşçinin sağlığını da gözetecek olan işveren, işçiyi hastalandığında çalışmaya zorlamayacak, tedavi olması için izin verecek, işyerinde de acil tedavi imkanlarını sağlayacak.

AHLAKA UYGUN TAVIR
Tasarının hazırlanması için Adalet Bakanlığı'nda oluşturulan komisyona başkanlık eden ve Adalet Komisyonu'ndaki çalışmalara da katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Koç, "cinsel taciz" ile ilgili hükmün, Borçlar Kanunu'na ilk defa girdiğini söyledi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise, "İşveren, çalıştırdığı işçisine karşı dürüst ve ahlaka uygun bir tavır sergilemek zorundadır. Borçlar Kanunu'nda yer almış veya almamış olması, bu sonucu ortadan kaldırmaz" dedi.