kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
10 milyon dolar kefaletle serbest bırakılan 70 yaşındaki Madoff 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Madoff'un saadet zincirine emekliler bile takılmış

15.12.2008
Yüzyılın dolandırıcılığına imza atan Eski Nasdaq Borsası Başkanı Madoff'un kurbanları arasında büyük bankaların yanı sıra yerel yardım kuruluşları hatta emekliler bile var..
Wall Street'in yatırım danışmanı Bernard Madoff'un adının karıştığı 50 milyar dolarlık yolsuzluk skandalı nedeniyle, zarar edenlere her geçen gün bir yeni finans kurumu, firma ve ünlü isimler ekleniyor. İspanyol, Fransız, İsviçreli hatta Japon bankalar bile Madoff'a para kaptırmış. Financial Times gazetesinin haberine göre, Nasdaq Borsası'nın eski başkanı Madoff'un uyguladığı saadet zincirinin en büyük kurbanlarından biri İngiliz HSBC bankası oldu.

HSBC'NİN KAYBI 1 MİLYAR $
HSBC, yaklaşık 1 milyar dolar kaybetti. İngiltere'nin en büyük bankalarından olan Royal Bank of Scotland potansiyel kaybının 595 milyon dolar olabileceğini açıkladı. Alman MAN şirketi de Madoff'un şirketinin danışmanlık yaptığı iki fona 360 milyon dolar yatırdığını bildirdi. Fransa'nın dördüncü büyük bankası Natixis de 605 milyon dolarla, İtalya'nın ikinci büyük bankası UniCredit 75 milyon euro ile kurban olduğunu açıkladı. Japonya'nın en büyük aracı kurumu Nomura Holdings de Madoff'un yatırımlarına maruz kalan parasının 302 milyon dolar olduğunu bildirdi. Santander, BNP Paribas ve Reichmuth haftasonunda toplam 3.8 milyar dolar risk altında olduklarını açıkladı. Madoff sadece zenginleri dolandırmamış, birçok hayırsever ve vakfın parasını da buharlaştırmış. Madoff'a para kaptıranlar arasında emlak zengini Mortimer Zuckerman, 1986 Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel'in vakfı ve ünlü sinema yönetmeni Steven Spielberg'in yardım kuruluşu da bulunuyor.
Haberin fotoğrafları